Cultura

Festa Major

Comencen els assajos dels Vileros i Mariners que enguany tenen la intenció de recuperar la representació al carrer

Després que l'any passat s'hagués de fer migmetratge degut a la pandèmia enguany es confia en fer la representació, de nou, al carrer sempre que les mesures de prevenció i de seguretat ho permetin

Per Redacció

Un moment de l'assaig de Vileros i Mariners, ahir a la nit
Un moment de l'assaig de Vileros i Mariners, ahir a la nit | Cedida

Ahir a la nit, els membres del ball parlat de Vileros i Mariners, van començar els assajos del guió d’aquest any. Després que l’any passat el ball parlat s’hagués d’adaptar a les mesures del COVID i no es pogués fer a plaça en directe i sí en format de migmetratge, aquest any la intenció és tornar-lo a fer en directe. Si la pandèmia i les mesures de prevenció i  seguretat ho permeten, el pròxim 8 de setembre, dia de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, es podran veure dos passis del ball parlat de Vileros i Mariners.

Durant aquest mes de juliol s'ha escrit el guió i un cop revisat i presentant a tots els actors que en formen part, ahir a la nit es van començar els assajos. Els quatre matrimonis, les autoritats, els músics, el mestre de ball i els apuntadors ja estan immersos en la posada en escena de tot allò què s’ha escrit i pensat. L’estructura, com ja va sent habitual (recordem que ja és el quart any que es fa el ball parlat de Vileros i Mariners), segueix sent la discussió entre quatre matrimonis, un de la vila i l’altre/a de la platja, tractant diferents temes de caire social i polític que han passat durant aquest últim any. Les autoritats, cadascú amb el seu rol, també hi posen cullerada.

Uns assajos intensos que es faran tres nits a la setmana, per tal que el resultat no decebi a ningú. Com sempre hi hauran crits, rialles, algun cop..., en definitiva, es tracta de xalar i alhora tractar temes de coses que han anat passant durant l’últim any al nostre municipi i en l’entorn polític i social català i estatal, escrits sempre en versos heptasíl·labs i de forma sarcàstica.

Enguany, com cada any, es preveu un guió amb alguna sorpresa, i de segur que en sentirem parlar, però s’ha de dir, que el que més ha motivat al grup de Vileros i Mariners, és el fet de poder estar a plaça amb la gent a tocar, sentint les rialles i fent-los còmplices dels disbarats que es recitaran. El missatge del grup del ball parlat Vileros i Mariners és aquest: "Cambrilencs i cambrilenques, vileros i mariners, ja us podeu anar reservant la tarda del dia 8 de setembre per poder gaudir del ball parlat de casa nostra". D'altra banda, dies abans de l’actuació, s’anirà informant dels horaris dels passis, lloc i també de com adquirir les entrades.

Comenta aquest article