Informació general

Ensenyament

S'aprova prorrogar l'encàrrec de gestió de les dues llars d'infants municipals a l'empresa Ingesòl per al curs 2021-2022

Tant el PP com Cs van criticar que se segueixi donant "vida" a una empresa que s'ha de liquidar com Ingesòl, mentre que el PSC va votar a favor

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu del pati de la llar d'infants Maria Dolors Medina
Imatge d'arxiu del pati de la llar d'infants Maria Dolors Medina | Cedida

El ple ordinari celebrat el passat dilluns 26 de juliol va aprovar prorrogar l'encàrrec de la gestió integral de les dues llars d'infants municipals –La Galereta i la Maria Dolors Medina– per al curs 2021-2022 a l'empresa Ingesòl. Tal com va explicar el regidor d'Ensenyament –Alejandro Garcia–, "aprovem la pròrroga de l'encàrrec de gestió que ja va passar per ple fa uns mesos i ara, es proposa aquesta pròrroga, en les mateixes condicions". Garcia va recordar que la llar d'infants de la Galereta suposa un cost per a l'Ajuntament de 242.000 euros, mentre que el de la llar d'infants Maria Dolors Medina és de 258.000 euros. A això se li sumen 180.000 euros més en concepte de tarifació social que van a càrrec de l'Ajuntament. Tot plegat, tal com va apuntar Garcia suposa un cost de 680.000 euros per a l'Ajuntament, mentre que l'aportació que fan les famílies dels alumnes és de menys d'un terç del cost del servei.

PP i Cs critiquen que se segueixi donant "vida" a una empresa que s'ha de liquidar

Davant d'aquest punt, el portaveu del PP –David Chatelain– es va mostrar sorprès i va comentar que, "és curiós que ara que l'empresa s'enfronta a la seva extinció i, per a sorpresa nostra, s'aprova una pròrroga dins del termini –fet que és una novetat absoluta. Evidentment, creiem que tot plegat arriba tard". El PP es va abstenir en aquest punt.

En una mateixa línia es va expressar el regidor de Cs –Juan Carlos Romera– qui va afirmar que, "tornem a insistir i li donem més vida a una empresa que ha de desaparèixer. Per responsabilitat i perquè el servei s'ha de donar, votarem abstenció".

Suport del PSC

Per part del PSC, Ana López va explicar que, "malgrat que venim denunciant la mala gestió d'Ingesòl i que no estem d'acord en moltes de les seves decisions; votarem a favor perquè creiem que s'ha de fer aquesta pròrroga i no mantenir la incertesa de cara a les famílies, als usuaris i als treballadors de l'empresa". López també va agrair que, en aquesta ocasió, se'ls hagués informat des de l'equip de govern.

Els dos regidors no adscrits –Joan M. Artigau i Patricia de Miguel– es van abstenir, així com el PP i Cs. El PSC va votar a favor del punt.

Comenta aquest article