Societat

Gastronomia

Els restaurants La Selva Street Food, L'Original Experiències Gastronòmiques i La Taqueria, premiats pel públic a la Ruta Mar de Tapes

Per Redacció

Imatge del xef Eduard Martí de l'establiment La Selva Street Food, guanyador de la Ruta de la Tapa
Imatge del xef Eduard Martí de l'establiment La Selva Street Food, guanyador de la Ruta de la Tapa | Cedida

Els platets que els restaurants La Selva Street Food, L’Original Experiències Gastronòmiques i La Taqueria van preparar amb motiu de la Ruta La Mar de Tapes de Cambrils han estat escollits pel públic com els tres millors del certamen. Aquest esdeveniment, que va tenir lloc del 18 al 27 de juny amb 27 establiments participants i el suport d’Estrella Damm, forma part del calendari d’accions de promoció gastronòmica.  

Les tres tapes més votades

Un cop fet el recompte de vots del públic, la millor tapa de la Ruta ha estat la "Garota de mar farcida amb gamba vermella i llagostí amb ous de salmó amb col kale" que servia l’establiment La Selva Street Food. Un 18,3% dels vots emesos i vàlids apuntaven a aquesta proposta com la millor del certamen. El xef Eduard Martí va mostrar-se satisfet i orgullós pel reconeixement popular, que arriba només uns mesos després de l’obertura del local.  

Amb el 15,8% dels vots, el segon lloc ha correspost al "Brioxe de mar de Cambrils", una proposta de finger food elaborada amb producte i ingredients locals. L’Original, conduït pel xef Joan Llaberia, és una referència a cada edició de la Ruta i de fet ja ha guanyat en altres ocasions. El tercer lloc de la Ruta l’ha obtingut "Al Taco Pato", una tapa a base de “tortilla” de moresc amb guisat d’ànec i reducció de vermut picant, ceba marinada i maionesa de coriandre que va servir La Taqueria.  

La regidora de Turisme, Marta Borràs, ha indicat que "Turisme de Cambrils seguirà apostant per la gastronomia com a producte principal de la promoció turística" i ha manifestat la seva satisfacció "per la participació i la implicació del sector d’Hoteleria i Restauració de Cambrils tot i les restriccions i les mesures del moment”.  

A dalt, la tapa de La Selva Street Food; a sota la proposta de L'Original Experiències Gastronòmiques i, a sota, la tapa presentada per La Taqueria

 

L’Apunt

Les properes cites del calendari gastronòmic
Passada la temporada alta del turisme, les properes cites gastronòmiques seran l’11a Mostra de Vi i Gastronomia, Cambrils, entrada al país del vi del 8 al 12 d’octubre; les 8enes Jornades de l’Oli Nou d’Oliva Verge Extra, del 29 d’octubre al 7 de novembre; les 8enes Jornades Gastronòmiques dels Fideus Rossos del 5 al 21 de novembre. Abans que acabi l’any s’estrenarà una nova Ruta de Tapes, "Degusta Cambrils", que maridarà les creacions gastronòmiques amb cerveses artesanes cambrilenques.  

Comenta aquest article