Informació general

Oci nocturn

L'Ajuntament inicia un nou servei de mediació de l'oci nocturn durant l'estiu

L'equip especialitzat farà una tasca d'observació i intervenció sobre el terreny que servirà per elaborar la diagnosi del Pla d'oci nocturn

Per Redacció

Grup de mediadors
Grup de mediadors | Cedida

El Departament de Participació Ciutadana de l'Ajuntament ha posat en marxa aquest estiu un nou servei de mediació de l'oci nocturn. L'equip especialitzat de la consultoria Portacabot SL va començar el treball de camp el passat 15 de juliol i continuarà fins a principis de setembre.

Durant aquests gairebé dos mesos els mediadors i mediadores faran una tasca d'observació i intervenció sobre el terreny en horari de vespre i nit per conèixer les necessitats reals, demandes i comportaments dels diferents col·lectius i elaborar una diagnosi participativa i social del Pla d'oci nocturn de Cambrils.

El regidor de Participació, Oliver Klein, ha destacat l'aposta de l'Ajuntament per impulsar polítiques públiques que garanteixin la convivència entre les diferents parts interessades en promoure l'activitat comercial i de restauració i el lleure del jovent i el turisme familiar. Amb aquest objectiu, el consistori cambrilenc vol destinar els recursos necessaris per satisfer les expectatives de la demanda i oferta turística, de visitants, residents i dels sectors de l'oci i la restauració, així com especialment els segments de jovent i lleure nocturn. En aquest ocasió el segment de joves tindrà especial rellevància i treballarà aspectes com els consums, els hàbits de salut, les violències masclistes, les ocupacions i usos als espais públics i platges, els hàbits de lleure i les tipologies de festa.

Aquesta tasca coincideix amb l'entrada en vigor de les limitacions horàries que ha dictat la Generalitat per frenar la cinquena onada de contagis de Covid-19. En aquest context, l'equip es coordina amb la Policia Local i es duen a terme tasques de supervisió a l'espai públic obert, com les platges i les places del municipi, habituals punts de trobada de persones a les nits.

Durant les vacances de Setmana Santa del 2019 l'Ajuntament de Cambrils ja va realitzar una primera experiència de servei de mediació en l'oci nocturn al barri del Regueral per fomentar l'oci nocturn i millorar el descans veïnal, i l'estiu del 2020 es va portar a terme una nova acció al Port i al Regueral més orientada a facilitar el compliment de les normes post-confinament, vetllar per la convivència, i prevenir i resoldre els conflictes.

Comenta aquest article