Informació general

Economia

El PP demanarà, al proper plenari, més recolzament a les empreses locals i més ajudes directes

Per Redacció

Imatge d'arxiu de polígon Belianes
Imatge d'arxiu de polígon Belianes | Lluís Rovira i Barenys

El Partit Popular de Cambrils presentarà, al ple d'aquest proper dilluns 26 de juliol, una moció per tal d’establir un protocol pel qual en els procediments d'adjudicació de contracte menor de prestació de serveis s'inclogui en les invitacions a les empreses locals que puguin complir amb les condicions del servei demandat. Això seria evidentment sense perjudici d'incloure d’altres, ja que un major número de convidats suposa de facto major competència –i conseqüentment millors ofertes–, i sempre sobre la base dels requisits marcats per la Llei, que recordem exigeix que l'òrgan de contractació sol·liciti "almenys" tres ofertes, no marcant per tant un límit màxim. Amb aquest protocol s’evitaria que en aquests procediments es donessin casos en els què no es comptés amb empreses cambrilenques en igualtat de condicions.

Una fiscalitat continguda per a 2022

En l’apartat de precs, els populars demanaran a l’equip de govern que millori els ajuts a les empreses i entitats, sobre tot prenent en consideració l’impacte que la cinquena onada de la covid-19 està tenint a Catalunya, i que ens allunya d’assolir una campanya turística normal. El portaveu popular explica que "ja s’està treballant en les ordenances fiscals per a 2022 i és per tant el moment de ser proactius i evitar que passi el mateix que l’any passat, quan tot i els advertiments que li vam fer a l’equip de govern va impulsar unes ordenances que va haver de modificar uns mesos més tard, generant greuges comparatius".

El portaveu del PP –David Chatelain– demanarà que el govern compleixi amb el que va dir al maig respecte al segon pla local per a la reactivació i  es mantingui la deducció del 20% en les taxes de llicències i comunicacions, així com l’exempció de la taxa de tramitació de l’impost d’obres (que es van incloure a proposta del PP). En la mateixa línia es proposarà també que es torni a deixar sense efecte el cobrament de la taxa d’ocupació de la via pública. "S’han d’incloure aquestes disposicions en les ordenances fiscals, sinó seran paper mullat", afirma el regidor.

Amb la mateixa lògica es demanarà que l’equip de govern es comprometi a estudiar una rebaixa en les figures impositives de caire general, (IBI, escombraries...) ja que les disfuncions que genera la pandèmia estan afectant directament a tots els ciutadans de Cambrils. Chatelain preguntarà també quantes persones s’han acollit al fraccionament de l’IBI que es va aprovar al plenari del mes de març.

Més ajudes directes

Els populars, una vegada constatat que el sobrant de les primeres ajudes es quedarà al Consistori, farà la proposta de crear una tercera bateria d’ajuts que inclogui els 50.000 euros que aproximadament van quedar deserts. L’ajut hauria d’afegir 150.000 euros més amb càrrec al romanent de tresoreria, ja que amb el repartiment de la primera tanda hi van haver activitats que només van rebre uns 280 euros, el que sembla una quantitat ridícula si valorem que portem un any i mig de pandèmia. "Esperem que aquesta vegada la documentació requerida sigui coherent".

Tant mateix, Chatelain demanarà que s’activi de forma urgent la segona línia d’ajuts, dirigida a les empreses turístiques, que el PP porta reclamant molts mesos: "l’anunci del toc de queda i les noves restriccions han comportat una davallada de les reserves, i sembla que aquestes mesures es mantindran tot l’estiu, amb el previsible impacte sobre el turisme. Les empreses necessiten ajudes ja".

En resum, el portaveu dels populars considera que "l’equip de govern no ha estat àgil (recordem que els ajuts es van demorar més de set mesos), ni generós (les quantitats es van rebaixar). També es va demanar una paperassa exagerada que ha acabat provocant que algunes empreses no poguessin ni tan sols justificar-la. Tampoc és que escolti massa, si segui, el fil de diferents temes que han sortit aquest any, com les casetes del Port o la licitació de les guinguetes".

"A més sembla que el govern només es mou quan fem soroll: el 9 de juliol vam enviar una nota de premsa denunciant la caòtica gestió dels ajuts, i uns dies més tard el Sr. Klein sortia a donar explicacions i anunciar la segona tanda de bons per al setembre", ha reblat Chatelain.

Comenta aquest article