Cultura

Música

Stay Homas: «Estem canviant el directe constantment, el de Cambrils serà un concert especial»

El trio sorgit al confinament trepitjarà l'escenari del Festival Internacional de Música de Cambrils el proper 1 d'agost en la gira del seu primer disc, Agua

Per Redacció

Els tres components del grup Stay Homas
Els tres components del grup Stay Homas | Cedida

Els Stay Homas tocaran a Cambrils aquest estiu en el marc del 46è Festival Internacional de Música de Cambrils. La seva actuació serà el proper diumenge 1 d'agost, quan el trio musical presentaran al públic del Parc del Pinaret el seu primer disc, Agua.

El grup de Klaus Stronik, Guillem Boltó i Rai Benet va néixer durant el confinament. Els tres músics, que comparteixen pis a Barcelona, van començar a publicar cançons pròpies a les xarxes socials, gravades des del terrat amb instruments casolans. Els temes van tenir una gran rebuda, i Stay Homas aviat es va convertir en un fenomen entre els joves durant la quarentena. Finalment, al desembre del 2020, van publicar Agua, el primer disc, que inclou dotze temes, sis inèdits i sis que ja havien publicat a les xarxes socials.

Benvinguts, nois. Com esteu?
Estem bé! Estem una mica cansats, però bastant a tope! Bastant il·lusionats amb el que ve.

Es pot dir que el projecte Stay Homas surt de la casualitat, d’un lloc i d’un moment determinats.
Es pot dir 100%! Res de tot això ha estat planejat —res ens ho hem pensat més de dos minuts—, i al final va ser un moment i unes circumstàncies determinades. I ara mateix, doncs aquí estem. I ens ha canviat la vida quant a què estem tot el dia treballant, al final. Crec que mai havíem treballat tant! I a més, està sent molt divertit, la veritat.

Com compagineu el trio amb els altres projectes musicals?
Bé, doncs en el cas del Klaus i jo, amb Buhos, tenim molta sort; ens ho han posat tot molt fàcil, podem posar un substitut, i ens ajuden molt amb el projecte i ens posen totes les facilitats del món. I en el cas del Guillem, una mica el mateix: o sigui, és tota l’estona suport extrem i de moment anem fent. Ja veurem fins on arribem, però de moment anem fent!

Us heu plantejat alguna meta a mitjà o llarg termini?
Sí, de moment estem fent la gira d’aquest any, que acaba a Sud-amèrica i a Europa, i estem molt centrats en això. Vull dir, no estem pensant més enllà perquè és com prou big deal com per estar centrats.

Tot i que a l'estiu ja vau actuar per la zona, hi ha persones que només us coneixen des de la vostra terrassa de Barcelona. Com definiu el vostre directe?
Bueno, doncs aquest any hem canviat una mica la onda, ja no és tan terracil, diguéssim. Ja no som tres, ara som cinc: ens acompanyen  l’Arnau Figueres i el Kquimi Saigi, que van ser també productors del disc i de tot el que hem fet. I ara ja és més una banda al uso, com si diguéssim, amb molts canvis d’instruments… Bé, logísticament tot molt complicat, però, ja abandonant una mica el so de la terrassa i fent algo una mica més seriós i amb cara i ulls.

Què podem esperar del vostre concert de Cambrils?
Doncs la veritat és que estem canviant el directe constantment, revitalitzant-ho tot, i no parem de treballar en aquest sentit, així que segur que serà un concert especial. Trobo que serà únic i serà guapíssim! Queda ahí...

Què voleu dir al públic de la zona de Cambrils?
Doncs que vingueu al concert! Això que acabo de dir: que serà especial, serà molt bonic… a nosaltres ens fa molta il·lusió tot el que estem vivint i ens encantarà compartir-ho amb tots vosaltres. Així que, si us plau, veniu. I res, ens veiem allà! Un petó molt fort!

(Entrevista facilitada pel Festival Internacional de Música de Cambrils)

Comenta aquest article