Informació general

Concentració

Les Àvies i Avis per la Independència lliuraran, avui a Jordi Turull, un recopilatori amb totes les activitats que han fet en aquests més de tres anys de concentracions

Aquest matí, una expedició cambrilenca ha sortit des de Cambrils en direcció a la Morera de Montsant per tal de veure –en grups estàtics– el pas de la Travessa per la Llibertat

Per Berta Ruiz

Concentració de les Àvies i Avis per la independència, ahir al matí, a la plaça de la Vila
Concentració de les Àvies i Avis per la independència, ahir al matí, a la plaça de la Vila | Berta Ruiz

Ahir al matí, com cada dimecres, les Àvies i Avis per la Independència es van trobar a la plaça de la Vila. Una concentració prèvia a la seva participació, avui dijous, a la Travessa per la Llibertat que ha impulsat l'exconseller Jordi Turull. De fet, aquest matí, una expedició cambrilenca ha sortit des de Cambrils en direcció a la Morera de Montsant per tal de veure –en grups estàtics– el pas de la travessa. A destacar que alguns d'ells també se sumaran a la caminada.

Per aquesta trobada amb Jordi Turull, les Àvies i Avis de Cambrils han elaborat un llibret –amb una carta adreçada a ell– en el què s'explica tot allò que han anat fent al llarg d'aquests més de tres anys de concentracions i mobilitzacions, des del 14 de febrer de 2018. Hi ha detallades les diferents sortides que s'han organitzat, els viatges, les concentracions –tant a la plaça de la Vila com al Port–, així com la firma de tots ells. De fet, ahir al matí, es va aprofitar per tal que tothom signés en aquest llibre que se li lliurarà, avui, a Jordi Turull. En aquest recopilatori, les Àvies i Avis per la Independència també deixen constància que, tant sols la pandèmia de la covid-19 i el període de confinament i de restriccions que hi va haver, els va aturar en les seves reivindicacions.

Pel que fa a la concentració setmanal, aquesta es va iniciar amb la cançó de l'Estaca i el cant de les consignes habituals com: "1 d'octubre ni oblit ni perdó", "vam votar i vam guanyar", "Justícia espanyola, vergonya d'Europa" o "la plaça de la Vila persisteix". El cant dels Segadors va sevir per tancar la trobada.

Concentració al Port el proper diumenge i Concentració per la República a Salou, el 31 de juliol

D'altra banda, també es va recordar que el proper diumenge 25 de juliol hi haurà una nova concentració al Pla de les Serenes, a les 19.30 hores; així com la Concentració per la República a Salou, prevista per al dissabte 31 de juliol a les 19 hores al passeig de Jaume I.

Comenta aquest article