Informació general

Platges

David Chatelain (PP): «Licitar les guinguetes en plena temporada és una falta de consideració i sensibilitat amb el sector»

Per Redacció

Imatge d'una de les guinguetes instal·lades a la platja del Regueral
Imatge d'una de les guinguetes instal·lades a la platja del Regueral | Maria Vidal

El Partit Popular de Cambrils considera que "el procés de licitació de les guinguetes de Cambrils per l'any que ve representa un clar exemple de la ineficient i prepotent manera de governar de l'equip que dirigeix Camí Mendoza, i que en aquest cas ha afectat de rebot a un sector profundament arrelat a Cambrils". Fa uns dies, tal com ha recordat la formació popular en un comunicat de premsa, "l'associació de guinguetes denunciava la nul·la comunicació amb el govern i que les condicions de licitació feien inassumible presentar-se al concurs".

El portaveu dels populars –David Chatelain– explica que "el govern ha impulsat el procés sense escoltar ningú; no es tractava en cap de cas de pactar condicions que poguessin afavorir a uns certs licitadors, cosa que seria il·legal, sinó de buscar el màxim consens respecte a la imatge i els serveis que han d'oferir-se a les platges de Cambrils. Sempre que parla del tema, el Sr. Abella es remet a qüestions tècniques, però la veritat és que han obviat tot debat polític i han impulsat el concurs sense haver buscat el més mínim consens amb ningú, ni amb l'oposició, ni amb el sector, amb el que si es van reunir, ni amb els principals agents econòmics del municipi". Aspectes com el número de guinguetes, l'estètica, colors, i serveis haurien, segons el parer de Chatelain, d’haver-se posat damunt de la taula abans d'entrar en les consideracions tècniques per tal de buscar el màxim acord en un tema que afecta directament a la imatge del nostre municipi.

David Chatelain: "En un passat ple ja vaig denunciar que s'havien filtrat dades a l'associació"

Els populars no havien valorat abans les condicions perquè només les van conèixer quan es va aprovar la pròpia licitació per comissió informativa de contractació, i des d'aquest moment no podien fer-se públiques fins a la publicació en el Perfil del Contractant. De fet l'assumpte es va passar dues vegades per aquesta comissió, perquè entre la primera i la segona proposta el propi govern va introduir modificacions en el plec de condicions, probablement forçat per les queixes de l'associació de guinguetes. Segons explica Chatelain, "en un passat ple ja vaig denunciar que s'havien filtrat dades a l'associació, sense que l'equip de govern hagi fet res més que demanar a l'oposició que denunciï qui va filtrar aquestes qüestions, quan sap perfectament que aquesta informació només va poder sortir del propi departament perquè cap partit coneixia els extrems del plec de condicions". 

El termini per a presentar al·legacions acaba el 2 d'agost, en plena temporada turística, "el que representa una falta de consideració i respecte als professionals"

Respecte a les condicions en si mateixes, el PP considera que s’han redactat sense valorar de primera mà les necessitats del sector, i no s'han pres en consideració les dificultats derivades de la pandèmia. A més, per a major escarn –segons el PP–, el termini per a presentar al·legacions acaba el 2 d'agost, en plena temporada turística, "el que representa una falta de consideració i respecte als professionals que desenvolupen la seva activitat a les guinguetes, que han de desatendre els seus negocis per a preparar l'eventual licitació. I això els que puguin assumir les dures peticions econòmiques".

Chatelain explica que "els costos han de desglossar-se per a tenir una imatge d'allò a què hauran de fer front els possibles licitadors: unes noves instal·lacions, amb un cost d'uns 140.000 euros per unitat, més l'import de muntar-les i desmuntar-les cada any; les connexions a l'aigua i al clavegueram; el cànon, variable segons la ubicació però que ronda els 20.000 euros anuals; assegurances, i totes les despeses imputables a l'exercici de l'activitat, i tot això a recuperar durant els quatre anys que dura l'autorització. No és d'estranyar que molts professionals hagin anunciat ja que no podran presentar-se".

De totes les opcions, "l'equip de govern ha triat la pitjor"

El PP de Cambrils considera que de totes les opcions, l'equip de govern ha triat la pitjor, obviant el diàleg i furtant del debat públic una qüestió molt important per a la imatge de la nostra ciutat. "Estem acostumats al fet que l'equip de govern no ens expliqui les coses, però aquesta vegada s'han superat a si mateixos en una nova mostra d'opacitat i falta de transparència, per no parlar d'una gestió erràtica cada vegada més discutida per la població"”, afirma Chatelain.

Comenta aquest article