Informació general

Estafa

Alerta per l'existència d'una pàgina web fraudulenta que cobra pel certificat d'empadronament

Revistacambrils.cat ha rebut l'alerta d'alguns usuaris que han anat a parar a aquesta pàgina web –a través de Google– i que demana 39 euros per aquest tràmit que mai arriba a realitzar i que a l'Ajuntament és totalment gratuït

Per Berta Ruiz

Captura de pantalla de la pàgina web gestioclic.com on s'ofereix la realització de diferents tràmits
Captura de pantalla de la pàgina web gestioclic.com on s'ofereix la realització de diferents tràmits | Cedida

Alerta per l'existència d'una pàgina web –gestioclic.com– que cobra per realitzar diferents tràmits com per exemple el certificat d'empadronament. Cal destacar que, aquest tràmit en concret, és totalment gratuït. Revistacambrils.cat ha rebut l'avís per part d'alguns usuaris que han volgut realitzar la tramitació online del certificat d'empadronament i que, a través del cercador de Google –teclejant sol·licitud d'empadronament a Cambrils–, han anat a parar a aquesta pàgina web fraudulenta que demana 39 euros per obtenir el tràmit i que mai arriba a realitzar. Es tracta d'una pàgina web falsa amb aparent aparença d'oficialitat, que es presenta com un "Asistente de Tramitaciones Online del Registro Civil. Portal de Información y Ayuda para la gestión de trámites del Registro por Comunidad Autónoma". Per tant, cal anar molt alerta en no caure en el parany de pagar per unes gestions que són totalment gratuïtes. Des de l'Ajuntament de Cambrils –totalment aliè a aquesta pàgina– recorden que qualsevol tramitació o gestió que es vulgui sol·licitar s'ha de fer a través de la pàgina web municipal oficial i no buscar la informació a través d'altres cercadors.

L'Ajuntament de València ja va denunciar aquesta mateixa empresa

El passat mes d'octubre, l'Ajuntament de València ja va denunciar aquesta mateixa empresa tal com informava La Vanguardia en el seu moment. Va ser arrel de la denúncia d'una persona afectada per aquesta estafa qui es va posar en contacte amb el consistori valencià. Aquesta informació es va posar en coneixement de la Fiscalia en compliment de l'article 262 de la Llei d'Enjudiciament Criminal perquè, si així ho estimés, pogués iniciar les actuacions d'investigació penal pertinents. D'altres fòrums de l'OCU (Organización de Consumidores y Usuarios) recullen les opinions d'usuaris que també s'han vist afectats per aquest engany online. Actualment, la pàgina web Gestioclic.com segueix estan operativa.

 

Comenta aquest article