Societat

Festes

Les havaneres de Les Anxovetes i Els Cremats enceten la Festa de la Mare de Déu del Carme

Els dos concerts van tenir lloc al Parc del Pescador seguint totes les mesures de seguretat, substituïnt la tradicional cantada d'havaneres que abans de la pandèmia se celebrava a la platja del Regueral

Per Maria Vidal

Les Anxovetes cantant "La Bella Lola", al primer concert d'havaneres d'ahir al Parc del Pescador
Les Anxovetes cantant "La Bella Lola", al primer concert d'havaneres d'ahir al Parc del Pescador | Maria Vidal

La celebració de la Mare de Déu del Carme va començar amb la tradicional cantada d'havaneres. Un recinte tancat al Parc del Pescador va acollir ahir al vespre dos concerts per iniciar la festa en honor a la patrona dels pescadors i mariners, en un moment en el qual s'ha suspès la processó per terra i per mar, epicentre habitual de la programació, per segon any consecutiu.

El trio de Les Anxovetes van ser les primeres en actuar, a les 20 h. El grup d'havaneres cantades íntegrament en femení, fundat l'any 2013, van oferir un repertori clàssic però fresc a la vegada, on no hi van faltar temes com "El Meu Avi", "Lola la Tavernera" o "La Bella Lola". Acompanyades dels seitons -el contrabaixista i el guitarrista-, les tres gironines van animar al nombrós públic que es va aplegar al Parc del Pescador, i també el van fer cantar en més d'una ocasió.

Després d'un canvi de grup d'última hora, ja que inicialment havia de ser el grup Haváname qui completés la cantada d'havaneres, Els Cremats van iniciar el seu concert a les 22h. La banda, originària de Palafrugell i amb 25 anys d'actuacions a l'esquena, també van cantar les havaneres i els cants de taverna tradicionals, però van sumar-hi altres temes diferents, com "El meu poble" de Txarango, en la seva constant recerca de nous registres i músiques, sempre d'arrel popular. Molts passejants que cap a aquella hora es trobaven al Parc del Pescador es van afegir al concert, apuntant-se prèviament, de manera que el grup també va comptar amb un ampli públic.

Així doncs, el doble concert d'havaneres al Parc del Pescador, amb el públic assegut, aforament limitat i reserva prèvia d'entrades va substituir a la cantada que, fins abans de la pandèmia, tenia lloc a la platja del Regueral. Per motius evidents, enguany tampoc es va servir la degustació de rom cremat que es repartia als altres anys.

Un moment de la cantada d'havaneres de Els Cremats (foto: Maria Vidal)
Un moment de la cantada d'havaneres amb el grup Els Cremats (Foto: Maria Vidal)

 

Comenta aquest article