Cultura

Música

Manel: «Cambrils forma part d'una parada fixa en una gira nostra»

El grup de pop català tocarà per tercera vegada a Cambrils dins de la programació del 46è Festival Internacional de Música, aquest cop amb el disc Per la bona gent i l'EP L'amant malalta

Per Redacció

Imatge del videoclip L'amant malalta de Manel, on hi apareixen els quatre membres del grup
Imatge del videoclip L'amant malalta de Manel, on hi apareixen els quatre membres del grup | Cedida (Pol Cornudella)

El grup català Manel és un dels caps de cartell del 46è Festival Internacional de Música de Cambrils. Els barcelonins tocaran a Cambrils el divendres 6 d'agost, i serà un dels concerts que faran aquest estiu amb la gira del disc Per la bona gent, al qual ara també se li suma l'EP L'amant malalta, publicat aquesta primavera. El grup ja havia d'oferir una actuació a Cambrils l'any passat en motiu del Festival Internacional de Música per presentar el nou disc, però finalment l'organització de l'esdeveniment va decidir cancel·lar l'edició del 2020 a causa de la pandèmia.

Per la bona gent és el cinquè àlbum en la discografia de Manel, que es van donar a conèixer l'any 2008 amb Els millors professors europeus i se'ls classifica dins del pop català. El 2011 van publicar 10 milles per veure una bona armadura, un disc que els va fer saltar a la fama a tot el territori català, i que inclou les conegudes cançons "Benvolgut" i "Boomerang". A partir d'aquí, el grup s'ha anat consolidant, reinventant i sorprenent als seus seguidors amb cada nou disc. El seu següent treball va ser Atletes, baixin de l'escenari, de l'any 2013, i posteriorment, al 2016, va venir Jo competeixo. Els fans es van haver d'esperar fins al 2019 per escoltar les 12 cançons del disc Per la bona gent, amb el qual els membres del grup van experimentar amb el sampler i la música electrònica. De manera inesperada, aquesta primavera van llençar L'amant malalta, que inclou tres noves cançons amb els seus corresponents videoclips.

Benvinguts! Com esteu?
Bé. Molt contents ja que sembla que les coses a poc a poc tornen al seu lloc i l'estiu pinta molt bé amb un mes de juliol i agost molt ple de concerts.

Torneu al Festival de Cambrils! Quin record teniu de les ocasions anteriors?
Doncs un molt bon record. Hi vam tocar amb els dos discs anteriors, Atletes, baixin de l'escenari i Jo competeixo i la rebuda va ser molt bona. Així que ja forma part d'una parada fixa en una gira de Manel.

I què podem esperar del concert d'enguany?
 El concert d'aquest any hi presentarem el nostre últim disc Per la bona gent més l'EP que vam presentar aquesta primavera L'amant malalta. Però com sempre inclourem cançons de tots els nostres últims discos. Portem ja un temps girant i la feina de so i llums que hem fet amb l'equip tècnic és molt bona i tothom surt molt content dels concerts.

Fa alguns mesos, vau fer una escapadeta a Cambrils i a Vila-seca per gravar part del videoclip de L'amant malalta. Què us va portar pel Camp de Tarragona?
A partir de la idea que tenia el realitzador, el Víctor Carrey, algú li va recomanar el Camp de Tarragona, ja que la zona de Cambrils i Vila-Seca era perfecta per rodar varies escenes en molt poca distància. Quan vam visitar la zona ens va encantar i vam poder aprofitar el toc de queda que hi havia en aquell moment per gravar tranquil·lament a la nit com si fos una zona apocalíptica.

Porteu gairebé 15 anys de trajectòria i amb un èxit creixent. Heu cantat en català en molts països diversos. Quines metes us queden per acomplir?
Tot i portar molts anys i molts discos les metes segueixen sent més o menys les mateixes. Cada cop que acabes una gira has de tornar a començar i no et pots relaxar a l'hora de preparar el proper disc. Passa una mica el mateix amb els concerts. Cada cop la gent és més exigent i per tant has de tenir un bon espectacle on tothom en surti content.

Voleu deixar algun missatge al públic de la zona del Camp de Tarragona?
Doncs que us esperem al concert del 6 d'agost. Que vinguin que ens ho passarem bé.

(Entrevista facilitada pel Festival Internacional de Música de Cambrils)

Comenta aquest article