Esports

El jove pilot cambrilenc Gonzalo Gracia, “Gontxi”, participa al Campionat de Catalunya de velocitat

Per Jordi Torres

Gontxi dalt de la seva moto de competició

Amb tan sols 13 anys d’edat, el jove pilot de motocicletes Gonzalo Gracia Llorens, “Gontxi”, ha superat amb escreix la seva brillant trajectòria com a pilot, després d’abandonar la cilindrada dels 50 cc i entrar en una nova etapa amb una moto de 125 cc. Aquest fet ha estat possible gràcies a la seva entrada a un equip de competició oficial, TJT Racing. Recordem que Gontxi als 11 anys d’edat va fer realitat un dels seus somnis, el de poder pilotar una moto de competició, formar-se com a pilot per la Federació Catalana de Motociclisme i participar en les curses de la Promo Cup, que engloba pilots entre els 8 i els 12 anys.

L’escuderia TJT Racing ha permès al jove pilot entrar dins la cilindrada dels 125 cc

Aquest equip de competició, creat l’any 1995, permet ser un canal d’investigació i desenvolupament, fruit de molts anys involucrats en el món de la competició, en les categories de 50 cc escúters i 125 cc GP. En aquesta escuderia s’han format pilots de renom com Sebastià Perelló, Toni Elias, Òscar Checa, David Checa i Geroni Perelló, entre d’altres.

TJT Racing, amb seu a Manresa, disposa d’unes modernes instal·lacions, annexes a les fàbriques TJT. Es dedica a la preparació de les motocicletes i motors per a la competició, a més de dur a terme totes les proves dels prototips i presèries dels productes fabricats per TJT. En aquestes instal·lacions, Gontxi està portant a terme unes sessions teòriques i pràctiques en diferents circuits, en què el jove pilot s’adapta a la conducció de la moto i s’adequa a les exigents característiques d’una moto del Gran Premi.

Gontxi s’està formant professionalment com a pilot

Amb l’escuderia oficial TJT Racing, el Gontxi realitza entrenaments amb una motocicleta de la categoria Supermotard 125 cc per tal d’assolir les tècniques del derrapatge i millorar les seves sensacions en pista. Aquestes sessions d’entrenament es porten a terme un cop per setmana en diferents circuits aptes per a la pràctica d’aquesta modalitat. Al mateix temps, està seguint un estricte programa d’estat físic, pes i alimentació, amb la finalitat d’aconseguir el màxim rendiment físic, programa que està seguint en un gimnàs de Cambrils.
TJT Racing també realitza un seguiment de l’evolució del pilot amb cura, implantant la mentalitat de pilot com a sinònim d’esforç, sacrifici, risc, lluita… i, sobretot, l’ajuden en el control mental davant les diferents situacions de la competició.

En el decurs de l’any Gontxi participarà al Campionat d’Espanya de velocitat

Totes les sessions pràctiques que duu a terme el Gontxi arribaran a un rodatge d’uns 5.000 quilòmetres, repartint aquestes sessions entre els mesos de desembre i març d’enguany, per tal d’arribar a la primera competició de la temporada amb el màxim nivell de pilotatge possible.

Així mateix podrà participar durant la temporada 2004 a les proves que es realitzin al CEV (Campionat d’Espanya de velocitat). També participarà a les proves que es realitzin en el campionat Fórmula Campeones Bancaja, un campionat d’àmbit nacional paral·lel al CEV i que transcorre pels mateixos circuits de competició.
En el decurs d’aquest any seguirà competint a les proves del Campionat de Catalunya, amb la intenció esportiva d’assolir una posició entre els 12 primers


FITXA PERSONAL
NOM: GONZALO GRACIA, “GONTXI”


DATA DE NAIXEMENT:
30 D'OCTUBRE DE 1990
LLOC DE NAIXEMENT: CAMBRILS (TARRAGONA)
RESIDÈNCIA ACTUAL: CAMBRILS (TARRAGONA)
EDAT: 13 ANYS
ALÇADA: 1,46 cm
PES: 36 kg

TRAJECTÒRIA ESPORTIVA

ANY 2001 CAMPIONAT CATALUNYA PROMO CUP 9è CLASSIFICAT
ANY 2002 CAMPIONAT OPEN RACC 50 PARTICIPACIÓ
ANY 2002 CAMPIONAT CATALUNYA PROMO CUP 8è CLASSIFICAT
ANY 2003 CAMPIONAT CATALUNYA 125 cc GP PARTICIPACIÓ
ANY 2004 CAMPIONAT CATALUNYA 125 cc GP PARTICIPACIÓ

Comenta aquest article