Informació general

Platges

L'Ajuntament de Cambrils puntualitza que «el cost del cànon de les guinguetes de platja de poblacions properes és similar o superior al que s'ha fixat a Cambrils»

Arrel de les declaracions del president de l'Associació de Xiringuitos de Cambrils, Llorenç Blasco, l'Ajuntament ha volgut aclarir alguns aspectes sobre el concurs públic per a la instal·lació i explotació de les guinguetes

Per Redacció

Imatge d'un dels xiringuitos instal·lats a la platja del Regueral
Imatge d'un dels xiringuitos instal·lats a la platja del Regueral | Maria Vidal

Revistacambrils.cat publicava, ahir, unes declaracions del president de l'Associació de Xiringuitos de Cambrils –Llorenç Blasco– en les què expressava l'opinió del sector arrel de la publicació del concurs públic per a la instal·lació i explotació de les 21 guinguetes a les platges cambrilenques. Un concurs que ha aixecat força crítiques entre els empresaris del gremi i que, segons Blasco, no s'ha fet de la manera més correcta i lamentava "falta de comunicació" a l'hora d'elaborar el projecte executiu i les clàusules tècniques i administratives per a la licitació de les guinguetes de platja.

En relació a aquestes declaracions del president de l'Associació de Xiringuitos de Cambrils, l’Ajuntament de Cambrils ha volgut aclarir a revistacambrils.cat els següents aspectes: en primer lloc, "l’Ajuntament de Cambrils ha donat informació sobre el concurs públic en el moment pertinent, garantint el compliment dels principis de la Llei 9/2017 de contractes del sector públic, pel que fa a la no-discriminació i igualtat de tracte entre els licitadors. No podia implicar als actuals titulars en la redacció dels plecs de condicions tècniques i del projecte perquè seria un tracte de favor no permès normativament".

En segon lloc, segons ha informat el consistori cambrilenc, "calia licitar aquestes instal·lacions garantint la lliure concurrència i això és el que l’Ajuntament ha fet. En cap moment s’ha volgut perjudicar als titulars actuals, sinó complir amb la normativa vigent. D’altra banda, per tal d’evitar un possible monopoli, s’ha limitat la presentació d’ofertes a un màxim de 3 lots per persona licitadora".

"Les noves condicions econòmiques corresponen a l’actualització dels imports que les guinguetes pagaven, d’acord amb preus actuals de mercat"

A nivell econòmic, l'Ajuntament ha volgut puntualitzar que, "les noves condicions econòmiques corresponen a l’actualització dels imports que les guinguetes pagaven, d’acord amb preus actuals de mercat. El motiu de l’increment respecte les condicions actuals és que feia molts anys que no s’havien actualitzat els imports i estaven fora dels cànons que es paguen actualment per aquest tipus d’instal·lacions. A tall d’exemple, el cost del cànon de les guinguetes de poblacions properes com Salou, Tarragona o Torredembarra és similar o superior al que s’ha fixat a Cambrils".

"Els criteris de judici de valor tals com la proposta gastronòmica no poden ser els que més puntuïn"

D'altra banda, pel que fa a l'adjudicació dels contractes, "s’ha d’efectuar utilitzant una pluralitat de criteris d’adjudicació sobre la base de la millor relació qualitat-preu, d’acord amb la Llei de contractes del sector públic. Aquests criteris han de complir una sèrie de requisits que estableix la mateixa Llei, que s’han de formular de manera objectiva, amb ple respecte als principis d’igualtat, no-discriminació, transparència i proporcionalitat, i no han de conferir a l’òrgan de contractació una llibertat de decisió il·limitada. Per aquest motiu, els criteris de judici de valor tals com la proposta gastronòmica no poden ser els que més puntuïn".

Finalment, l'Ajuntament de Cambrils vol "posar en valor l’esforç realitzat per regularitzar la situació de les guinguetes, i treure el concurs amb el màxim temps possible perquè les platges comptin amb aquest servei el proper estiu".

Comenta aquest article