Informació general

Economia

El PP denuncia que no es repartirà el 25% dels ajuts extraordinaris que l'Ajuntament havia destinat a les empreses com a ajuts de la covid

En un comunicat, els populars manifesten que "ens trobem al davant d'una gestió caòtica i ineficaç"

Per Redacció

Ambient a la façana del Port, a principis d'aquest mes de juliol
Ambient a la façana del Port, a principis d'aquest mes de juliol | Lluís Rovira i Barenys

En un comunicat de premsa, el PP ha denunciat que, dels 200.000 euros que s'havien dedicat a ajuts extraordinaris per al manteniment de les empreses de Cambrils en primera instància n'han sobrat 50.000. Segons va expressar el regidor popular David Chatelain al passat plenari, això es deu a que algunes empreses ho han tingut molt complicat per justificar l'enorme quantitat de documentació que se'ls hi ha demanat, i que ha provocat que certes activitats encara no s'hagin cobrat.

Chatelain explica que "el despropòsit és majúscul; primer es demana una paperassa enorme, i després, degut a que moltes empreses van demanar els ajuts, es van reduir les quantitats inicials promeses: els 1000 euros es van quedar en 701, els 700 en 490, i els 300 en 280". "Aquestes quantitats ni compensen les hores que han hagut de dedicar els empresaris a la recerca de documentació", afegeix.

En el mateix comunicat, els populars manifesten que "ens trobem al davant d'una gestió caòtica i ineficaç" i exposen que "va arribar tardíssim, quasi set mesos més tard del que havia anunciat l'equip de govern, amb l'excusa que s'havia de comprovar si l'Ajuntament podia atorgar aquestes subvencions, cosa que va confirmar la Generalitat després de ser consultada".

​El regidor del partit declara que "les explicacions del Sr. Klein són sempre les mateixes i no convencen, i l'afegit de que les coses es poden fer millor no és creïble si ens atenem a que a dia d'avui encara s'estan estudiant les segones ajudes, que a aquest pas arribaran quan la pandèmia ja s'hagi acabat i les empreses ja no les necessitin".

​El PP remarca que "no sembla que hagi un particular interès en recolzar el comerç local de forma directa si ens atenem a que el 25% de les ajudes es queden al calaix, i encara fa més mal si considerem que és degut a la burocràcia interna".

En el torn de precs i preguntes del passat plenari, Chatelain li va demanar al regidor de Promoció Econòmica, Oliver Klein, que estudiés una fórmula per tal de revertir el sobrant a les activitats que ja haguessin aconseguit l'ajut, per tal de complementar el que havien rebut fins a la quantitat inicialment compromesa, o si més no es tingués en compte en properes edicions.

Comenta aquest article