Cultura

Exposició

S'inaugura l'exposició «L'Alquímia dels somnis» de Coia Ibañez a la sala Àgora

Per Redacció

L'artista Coia Ibañez acompanyada de l'alcaldessa Camí Mendoza i la regidora de Cultura Cinta Ballesté
L'artista Coia Ibañez acompanyada de l'alcaldessa Camí Mendoza i la regidora de Cultura Cinta Ballesté | Cedida

Ahir al vespre s'inaugurava a la Sala Àgora de l'Ajuntament l'exposició "L'Alquímia dels somnis" de Coia Ibañez. A l'Edat Mitjana, l’alquímia era l'art de la transmutació dels metalls en or. L'obtenció màgica d'allò més pur, d'allò més proper a la divinitat. L'alquimista primer purificava, després dissolia per tal que només hi persistís allò més universal i després d'una nova solidificació, obtenia quelcom que s'apropava a l'essència divina. Aquesta idea de transformació ha captivat Coia Ibañez. Al llarg de la seva vida, en diferents èpoques ha intentat transmutar –com els alquimistes– no els metalls, sinó els somnis. 

Perseguir els seus somnis just abans que s'evaporin, purificar-los, barrejar-los a la seva paleta, escalfar-los amb els seus sentiments, dissoldre'ls en colors, textures i formes, deixant només el més essencial, el més eteri, perquè sigui el públic qui intenti connectar amb l’obra veient reflectits en ella els seus propis somnis. La pintora anima al públic a deixar que la màgia alquímica dels somnis els porti al seu propi interior.

L'acte d'inauguració va anar a càrrec de l'alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza–, la regidora de Cultura i Festes –Cinta Ballesté– i l'autora de l'exposició.

Acte d'inaguració, ahir al vespre, a la Sala Àgora de l'Ajuntament

 

Comenta aquest article