Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Documental

El Teatre Auditori del Centre Cultural Infant Pere de l'Hospitalet de l'Infant acull, avui, la projecció i col·loqui del documental «La cumbre es el camino», d'Álvaro Sanz

Per Redacció

Cartell del documental
Cartell del documental | Cedida
La Regidoria de Cultura de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ha organitzat una projecció i xerrada-col·loqui del documental  "La cumbre es el camino", una producció de Eldorado Agency i Expedició Polar, dirigida per Álvaro Sanz,  fotògraf, realitzador i director, veí de l'Hospitalet de l'Infant, que tindrà lloc avui dissabte 10 de juliol, a les 19.00 h, al Teatre Auditori del Centre Cultural Infant Pere de l'Hospitalet de l'Infant.

Sobre el documental

"La cumbre es el camino" narra l'aventura de tres nois amb discapacitat intel·lectual que decideixen trencar barreres i viatjar des d'Albacete fins a Nepal per a caminar des de Lukla fins als peus de l'Ama Dablam i al Camp Base de l'Everest a 5.600 m. La peça, que narra el primer trekking inclusiu a l'Himàlaia, pretén donar visibilitat a persones amb discapacitat en una experiència única, demostrant que cap repte és inabastable. És l'aventura de superació de Juan Alejandro Martínez, Jesús Bermúdez, i José Urbano Aparicio, de 20 anys d'edat, lluitant per a complir un somni: trencar barreres i viatjar des de la seva ciutat, Albacete, fins al Nepal per caminar des de la ciutat de Lukla fins als peus de la muntanya Ama Dablam. Dotze dies caminant, 100 quilòmetres de recorregut amb grans desnivells, temperatures de fins a 20 graus sota zero, superant els 5.500 metres d'altura. Els nois han estat guardonats amb la Medalla al Mèrit Esportiu per aconseguir aquesta ascensió. 
 
Els tres joves acompanyen al reconegut alpinista Álex Txikon , durant la primera etapa de l'expedició del seu intent d'ascensió a l'Everest a l'hivern i sense oxigen, gesta que no s'ha aconseguit mai abans. També formen part d'aquesta expedició els destacats alpinistes Ramón Portilla i Oscar Cardo ; i quatre monitors del grup AMIAB, associació per a la inclusió de persones amb discapacitat. El principal objectiu de la col·laboració d'AMIAB en aquest projecte és donar visibilitat a persones amb discapacitat en una experiència única, demostrant que cap repte, per difícil que sigui, és inabastable.
 
El català Álvaro Sanz, realitzador i director del film i CEO d'Eldorado Agency, explica "ho vam superar tot, els tres nois van completar l'expedició a l'hivern més fred dels últims anys a l'Himàlaia i vaig aconseguir rodar un documental en solitari a 5.000 metres d'alçada i a 20 graus sota zero ". 
La cumbre es el camino és una producció d'Eldorado Agency, agència creativa especialitzada en preservar i projectar el món natural des d'un punt de vista sostenible, i Expedición Polar, comunitat referent en viatges fotogràfics. La producció executiva, a càrrec de l'associació AMIAB.

Sobre el director

Álvaro Sanz és fotògraf i realitzador des de 1999. Actualment és CEO d'Eldorado Agency i fundador i coordinador d'Expedición Polar. Ha rodat documentals, ha treballat per a revistes i ha realitzat treballs publicitaris. 
La seva passió per la natura l'ha portat a viatjar per tot el món sempre per explicar històries, tant en format fotogràfic com audiovisual. Des de la remota Antàrtida on va rodar Antarctica. Exploring the other pole , o Horizonte Norte , el documental en què va narrar el viatge en bicicleta de l'aventurer Juan Sisto, durant dos anys i mig, des de la Patagònia fins a Alaska. 
Ha treballat en campanyes publicitàries internacionals com a fotògraf i director per a Coca-Cola, Volkswagen, Fanta, Sprite, Olympus, Land Rover, McCallan, Juve & Camps, Brava Fabrics, entre d'altres. Durant aquests anys ha compartit projectes i treballat amb agències i productores com Ogilvy, McCann, Agosto, Santo, Landia, Primo Content, Visual Llatina, Mirinda Films, Garatge Films o Blur Films.

Sobre AMIAB

AMIAB és una entitat associativa nacional d'economia social declarada d'utilitat pública orientada a la consecució de la plena inclusió de les persones amb discapacitat i/o en risc d'exclusió social, en tots els àmbits de la societat, prioritzant l'ocupació i l'esport adaptat. AMIAB té com a visió ser un recurs de referència que contribueixi a una societat que garanteixi la participació activa de les persones. La seva seu central es troba a Albacete, i té presència a altres deu localitats d'Espanya. 
Des de la seva fundació el 1987, AMIAB ha format a més de 11.000 persones, compta amb més de 1.500 treballadors i 650 associats, disposa de 17 centres de treball, i compta amb 12 empreses socials.

Sobre Eldorado Agency

Eldorado Agency és una agència creativa especialitzada en viatges emmarcats en l'era de el post-turisme. Dirigida per Álvaro Sanz, es tracta d'un projecte impulsat per Expedición Polar, referent en viatges fotogràfics; White Horse, productora audiovisual; i Folch Studio, agència de comunicació. 
Eldorado Agency està integrada per un col·lectiu de dissenyadors, cineastes i escriptors que creen històries reveladores per projectar la bellesa del món natural, sempre des d'un punt de vista sostenible.

Comenta aquest article