Informació general

Concentració

Les Àvies i Avis per la Independència preparen la seva presència i participació a la Travessa per la llibertat

Aquesta setmana ja s'ha fet públic amb detall el recorregut d'aquesta travessa que impulsa Jordi Turull i que en quinze dies anirà des de Portbou fins a Arnes

Per Lluís Rovira i Barenys

Les Àvies i Avis, ahir, a la plaça de la Vila
Les Àvies i Avis, ahir, a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

La concentració de les Àvies i Avis per la Independència d'ahir, a la plaça de la Vila, es va iniciar amb la informació de la darrera hora de la travessa per la llibertat, la travessa que ha impulsat Jordi Turull i que es durà a terme durant quinze dies, del 10 al 24 de juliol amb sortida a Portbou fins a Arnes com a destí final. Des d'aquests dimarts ja es coneix amb detall el recorregut de les diferents etapes d'aquesta travessa, oberta a tothom ja sigui per fer el recorregut sencer com una o part d'alguna de les etapes. Les etapes més properes a la nostra població seran la del dia 21 de juliol entre Montblanc i Prades amb un recorregut total de 24,71 km i la del dia 22 de juliol entre Albarca i la Cartoixa d'Escaladei, de 17,75 km. Arran de la informació precisa del recorregut, les Àvies i Avis que es vegin amb cor de fer un tram s'organitzaran per acostar-s'hi. D'altra banda, es va recordar que aquest proper diumenge 11 de juliol hi haurà concentració al Port, a partir de 2/4 de 8 del vespre.

Després d'aquesta informació es va iniciar la part de cants i proclames, ahir amb més presència de visitants per la plaça i amb algun dels reforços d'estiu, provinents del País Basc, que ja han participat a les concentracions aquests darrers estius. El cant de l'Estaca, com sempre, va donar el tret de sortida d'aquest apartat i a continuació es van cridar les consignes habituals a favor de la independència i contra la justícia espanyola. El cant dels Segadors va posar el punt i final a l'acte.