Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Platges

Es controlarà l'accés i l'aforament a la Cova del Llop Marí de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant a partir del dissabte 10 de juliol

L'Ajuntament adoptarà mesures per conservar el valor natural d’aquest espai i evitar-hi la massificació, els accidents i les conductes incíviques

Per Redacció

Interior de la Cova del Llop Marí
Interior de la Cova del Llop Marí | Cedida

Per preservar l’elevat valor natural de la Cova del Llop Marí de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i evitar la massificació de gent en aquest espai, on els darrers anys hi ha hagut un increment del nombre de visitants, principalment durant la temporada estival, l’Ajuntament ha establert mesures per controlar-ne l’aforament i l’accés, ja sigui per terra o per mar; i prevenir alhora els accidents i les conductes incíviques. Les mesures començaran a ser efectives aquest dissabte, 10 de juliol. 

Per controlar l’aforament a l’interior de la Cova, limitat a 10 persones, serà obligatori per a tothom fer-ne una reserva prèvia per una franja de mitja hora a través de la pàgina web de Turisme: www.hospitalet-valldellors.cat.

Els horaris de control d’accés a la cova seran: del 10 de juliol al 12 de setembre, cada dia, de 10 a 19 h; i del 13 al 26 de setembre, de 10 a 18 h, els divendres, dissabtes i diumenges. Les tasques de control es duran a terme des de la zona de la Cova del Llop Marí a través del servei de vigilància i salvament amb un dispositiu permanent.

També es controlarà l’aforament als aparcaments que utilitzen les persones que anar a la platja del Torn, a través de la qual s’accedeix a la cova. El control es farà a la carretera del Torn que uneix la carretera nacional 340 amb la platja. Existeixen dos aparcaments amb una capacitat total de 80 vehicles. Per fer-ho, s’ha posat un punt de control al mirador del Torn, on es regularà el pas de vehicles per accedir als aparcaments. El control es farà fins al 12 de setembre de manera diària, entre les 9 i les 17 h; i del 13 al 26 de setembre, els caps de setmana, de les 11 a les 16h. A més, s’ha col·locat cartelleria informativa fixa i elements físics de control (new jerseys i tanques).

Tot i que l’ordenança de platges i de circulació de vehicles preveu que es pugui establir una taxa d’accés al medi natural en èpoques determinades i en espais on hi hagi aparcament regulat, aquest estiu no s’aplicarà cap taxa per accedir a la Cova del Llop Marí ni per accedir als aparcaments d’aquest indret.

Normatives d’aplicació

Per poder implantar aquestes mesures i disposar d’un marc legal, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha redactat una nova ordenança municipal que regula les condicions d’ús de les platges i el seu entorn, i estipula el règim sancionador per l’incompliment dels deures, prohibicions o limitacions que aquesta ordenança conté. Així mateix, ha modificat l’ordenança municipal de regulació de trànsit a les vies públiques del terme municipal per adaptar-se als continguts de l’ordenança de platges. Una de les principals novetats és que incorpora un títol dedicat a l’estacionament de les autocaravanes i un nou capítol sobre l’accés al medi natural.

Comenta aquest article