Rem

Primera posició de l'equip femení absolut del Club Rem Cambrils en la regata de la Lliga Catalana de Llagut celebrada a Flix

L'equip veterà masculí va aconseguir la segona posició, el veterà femení la tercera posició i l'absolut masculí la segona, tot i que en aquest cas no computa a la classificació per ser un equip mixte

Per Antoni Font

Tripulació de l'equip femení absolut celebrant la victòria després de la regata d'aquest diumenge al riu Ebre | Antoni Font

Aquest passat diumenge 4 de juliol, el riu Ebre al seu pas per la localitat de Flix va ser l’escenari de la 3a regata de la XVIII Lliga Catalana de Llagut, primera i única prova que es disputa en el riu Ebre aquest any. Organitzada pel Club Nàutic Flix i amb la col·laboració de l’Ajuntament de la localitat, amb una participació d’un total de 18 Clubs i 44 equips inscrits en les diverses categories. També va comptar amb la col·laboració de la companyia Endesa amb l'ajust del turbinat de la central hidroelèctrica del municipi amb l’objectiu de garantir l’estat òptim de cabal del riu Ebre i les condicions mínimes necessàries per portar a terme la competició.

Corroborant els bons resultats

En les proves cronometrades, tant la categoria de Veterà Femení com la categoria de Veterà Masculí van aconseguir novament classificar-se per disputar les Finals A, obtenint el 1r i el 2n millor temps de la crono respectivament, amb uns registres de 05:14,65 min en la categoria de Veterà Femení i de 05:01,53 min en el cas de Veterà Masculí.

Destacar la crono realitzada per la categoria d’Absolut Femení, obtenint el millor temps de la prova, amb un registre de 08:18,47 min., el que va permetre classificar-se per disputar la Final A

La categoria Absolut Masculí va aconseguir entrar a l'última plaça de la prova amb un registre de 08:29,75 min. aconseguint disputar en aquesta ocasió la Final B. Tenint en compte que es tracta d'un equip totalment nou i en ple procés de formació, l'actitud, la tècnica i l’esforç observat en aquesta última regata ha mostrat una evolució molt positiva.

Les finals

La tripulació de Veterà Masculí (Final A) novament amb una molt bona sortida i durant pràcticament mitja regata mantenint-se en primer lloc, finalment van acabar la prova entrant en la 2a posició, amb un registre total de 05:06,15 min.

L’equip Veterà Femení (Final A), en aquesta ocasió va aconseguir una 3a posició amb un temps final de 05:20,90 min.

La Final A disputada per l’equip Absolut Femení va aconseguir una excel·lent 1a posició, amb un temps total de 08:25,64 min.

La Final B disputada per l’equip Absolut Masculí va aconseguir entrar en 2a posició, amb un registre de 08:32,10 min. Tot i així i en base al que s'estableix en el propi reglament de la FCR (Federació Catalana de Rem), en tractar-se en aquesta ocasió d'una tripulació mixta el resultat d'aquesta regata no tindrà efectes a nivell de còmput en la Lliga.

Classificació general de la lliga - CLUB REM CAMBRILS

Pendents de realitzar l'última regata, aquesta és la classificació a data d’avui:

Veterà Femení:      1a posició amb 58 punts.
Veterà Masculí:      2a posició amb 56 punts.
Absolut Femení:    1a posició amb 57 punts, empatat en punts amb el Club Rem Badalona.
Absolut Masculí:    6a posició amb 35 punts.

La propera regata, quarta i última de la present edició de la XVIII Lliga Catalana de Llagut tindrà lloc el proper diumenge 18 de juliol. Inicialment estava prevista a Mataró, però finalment la nova ubicació - a falta de confirmació oficial - serà a El Masnou, comarca del Maresme.

L’Apunt

Manca de rigor normatiu

Si bé és cert i just el que s'estableix i s’ha aplicat pel reglament en el cas la categoria Absolut Masculí, creiem fora just també que la FCR fos igual d'estricta en referència al compliment de la normativa de pesos mínims de les embarcacions i els llastos que s’haurien de dur al llagut per tal de complir amb el pes reglamentari tal i com indica el capítol 4.3 del reglament de Banc Fix:

“Abans d’iniciar la lliga totes les embarcacions passaran la verificació de pes i mides per un jutge de la federació. El pes de les embarcacions és responsabilitat exclusiva dels clubs. La constatació del pes d’una embarcació inferior al que està definit en aquest reglament comportarà la desqualificació de l’equip”

El motiu d’aquesta “protesta” es que incomprensiblement a data d'avui i transcorregut més de la meitat de la lliga, aquest control per part dels Jutges de la Federació Catalana de Rem no s'ha dut a terme, el que provoca que alguns dels clubs participants amb noves embarcacions no se'ls hagi verificat el compliment normatiu de pesos per determinar el llast a portar per poder competir en igualtat de condicions amb la resta de clubs amb llastos adequadament registrats