Informació general

Condemna

L'Ajuntament de Cambrils condemna l'assassinat homòfob d'un jove a la Corunya

El consistori se suma i anima a tothom participar a les concentracions de rebuig que es faran avui a les 20 hores a ciutats com Reus o Tarragona

Per Redacció

Imatge de la bandera del col·lectiu LGBTIQA+ amb un crespó negre en senyal de dol
Imatge de la bandera del col·lectiu LGBTIQA+ amb un crespó negre en senyal de dol | Cedida

L’Ajuntament de Cambrils mostra el seu rebuig més contundent davant l’assassinat del jove gai gallec ocorregut la matinada del 3 de juliol a la Corunya, i expressa el condol a la família i persones conegudes.  Tot i que judicialment existeix el secret de sumari, hi ha molts indicis que condueixen a pensar que la brutal pallissa mortal al Samuel és un crim homòfob, màxima expressió de la intolerància i el no respecte a la diversitat sexual, afectiva i de gènere, de la societat heteropatriarcal i masclista en la que vivim.  

L’augment dels discursos d’odi vers el col·lectiu LGBTIQA+, valida un augment de la violència LGBTIQA+fòbica,  vulneració fragant dels Drets Humans que ens interpel·la directament com a Ajuntament. A Cambrils no tolerem cap forma de violència cap a les persones LGBTIQA+, i condemnem rotundament totes les agressions LGBTIQA+fòbiques, donant tot el nostre suport al col·lectiu LGBTIQA+.  

L’Ajuntament de Cambrils es compromet a seguir treballant en coordinació amb altres administracions per conscienciar a la ciutadania i erradicar qualsevol manifestació LGBTIfòbica. El consistori cambrilenc disposa de la Xarxa d’Atenció a Víctima (XAV) de la Policia Local i del Servei d’Atenció Integral a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere (SAIO DASiG), que dona suport a les víctimes i les acompanya en coordinació amb altres serveis municipals i amb la Unitat de Relacions amb la Comunitat i la Unitat d’Atenció a la Víctima dels MMEE.  

L’Ajuntament se suma i anima a tothom a participar en les concentracions de rebuig, convocada per la Federació Plataforma d’Entitats LGBTI de Catalunya, que es farà avui a les 20 hores a diverses ciutats catalanes com Reus (plaça Mercadal) o Tarragona (plaça de la Font).  

Comenta aquest article