Informació general

Platges

Es reclama una platja «decent» per a gossos a Cambrils a través d'una recollida de signatures virtual

Els impulsors de la iniciativa reivindiquen que la platja de la riera d'Alforja és una desembocadura i hi ha pedres i deixalles que poden fer mal als animals

Per Maria Vidal

Aspecte de la platja de gossos, ahir a la tarda
Aspecte de la platja de gossos, ahir a la tarda | Maria Vidal

La perruqueria canina À-nimal Cambrils demana una millor platja per a gossos a Cambrils mitjançant una recollida de signatures que ha posat en marxa a la plataforma Change.org. L'objectiu és arribar, com a mínim, a les 500 signatures i després traslladar la petició de l'Ajuntament de Cambrils perquè n'actuï al respecte. 

Actualment, la platja destinada per a aquests animals de companyia és la de la riera d'Alforja. Segons Daniel Ortiga, impulsor de la recollida de signatures, "Cambrils no disposa d'una platja decent per a gossos". "La platja actual és una desembocadura, i hi ha moltes roques, pedres, deixalles i fins i tot vidres que poden fer mal a les potes dels animals", explica.

Els impulsors de la iniciativa afegeixen que a Cambrils hi ha un gran nombre de gossos -4.407 segons el darrer cens de febrer de 2021- i que altres poblacions properes, com el nucli de Miami Platja, disposen d'un equipament d'aquest tipus en bones condicions.

La petició va començar de manera virtual a principis d'abril i, tres mesos després, compta amb més de 350 signatures. Alguns comerços de la Vila tenen cartells amb un codi QR a través del qual s'accedeix directament a la pàgina web de la petició.

Una reivindicació des de l'any 2018 

L'any 2018 ja es van recollir signatures tant presencialment com a través de Change.org perquè l'Ajuntament de Cambrils millorés el condicionament de la platja, s'ampliés l'espai o es busqués una nova ubicació. El tema també es va portar al plenari de l'Ajuntament, que finalment va acordar adequar al màxim possible la platja per la temporada de l'estiu del 2018 i, després, buscar un nou espai per l'any següent. 

Comenta aquest article