Cultura

Concert

El concert «El nostre confinament», de la Coral Verge del Camí, tanca el Cicle de Primavera de la Cripta

Aquest concert és una performance que exposa com la Coral va viure el període més dur de la pandèmia i que, a més, serveix d’homenatge per les víctimes de la COVID i els sanitaris

Per Andreu Dalmau

La Coral verge del camí va actuar, ahir a la tarda, a la Cripta de l'Ermita
La Coral verge del camí va actuar, ahir a la tarda, a la Cripta de l'Ermita | Andreu Dalmau

El Cicle de Primavera de la Cripta de l’Ermita va començar fa uns mesos i ahir, ja ben entrat l’estiu, es va cloure amb l’actuació de la Coral Verge del Camí. L’agrupació cambrilenca va presentar el programa “El nostre confinament”, un conjunt de peces que recuperen les vivències de la Coral durant la crisi sanitària.
En aquesta producció, la coral Verge del Camí fa un petit recorregut pel que ha estat el confinament i la dificultat de continuar amb l’activitat habitual de la coral que, segons va explicar el director Robert Faltus, “tenia moltes ganes de tornar després d’aquest temps de silenci” per compartir amb el públic la seva passió per la música.

Concert acompanyat de contingut audiovisual

El format del concert no va ser el més habitual i, tot i que es podia intuir al veure les dues pantalles a costat i costat de l’escenari. A la majoria del públic els va agafar per sorpresa quan les llums d’escena es van apagar intencionadament interrompent la primera cançó del programa (“Ja ve Cento” de Josep Gil Tàrrega). Aleshores es va poder veure a les dues pantalles un muntatge per recordar els inicis de la pandèmia i, tot seguit, un dels vídeos que el director, Robert Faltus, va enregistrar a principis de confinament per donar continuïtat a l’activitat de la coral. Aquest vídeo va servir d’introducció pel que vindria a continuació, la reproducció d’una versió “confinada” de “All you need is Love” i la seva interpretació en directe.

El contingut audiovisual es va anar intercalant amb les actuacions en directe del conjunt i també es van projectar imatges de suport per a la segona part del programa: un viatge per diferents indrets del món a través de la seva música tradicional. Així doncs, la Coral va interpretar cançons populars de Colòmbia, Filipines, Suècia i molts altres països. La resta del programa es va completar amb cançons eclesiàstiques com “Gloria” de Athos Palma i “Salmo 150” d’Ernani Aguiar. Aquesta última va ser interpretada d’una forma particular ja que els músics ho van fer a les fosques, només il·luminats per la tènue llum de la pantalla dels seus telèfons, donant d’aquesta manera un to místic a l’actuació.

Un dels altres moments del concert va ser la interpretació de la cançó basca “Narea izango zen”, que va servir com a homenatge a totes les víctimes de la pandèmia. El personal sanitari també va ser homenatjat com es va fer durant el confinament, amb un llarg aplaudiment que va iniciar la coral i que va continuar el públic.
El concert es va tancar recuperant la versió enregistrada durant el confinament de “Brindisi”, la famosa ària de La Traviata, i interpretant-la de nou en directe.
“El nostre confinament” es presentarà també a diferents localitats de les comarques tarragonines amb l’objectiu d’homenatjar a les víctimes de la pandèmia i a tots els col·lectius que han fet front al coronavirus.

 

Comenta aquest article