Societat

Roses i llibres van ser els protagonistes d'una diada de Sant Jordi amb ambient estiuenc

Per Lluís Rovira i Barenys



Molta gent es va acostar a les parades de llibres i de roses del Mercat de Sant Jordi
El Mollet del Rec va acollir, un any més, el Mercat de Sant Jordi que cada any organitza la Unió de Botiguers i l'Ajuntament de Cambrils i que s'emmarca dins les activitats del Cambrils Obert. El mercat, enguany, va acollir tres llibreries que van exposar tota una mostra de la producció literària més recent. Les parades de llibres s'alternaven amb les quatre floristeries que tenien a la venda tota una varietat de roses, des de les tradicionals vermelles a les novedoses roses blaves i grogues.

El bon temps, gairebé de ple estiu, va propiciar que durant tot el dia la gent s'acostés al Mercat de Sant Jordi, que no va tancar les portes fins passades les 9 del vespre. Durant tot el matí, molts escolars dels diferents centres cambrilencs van desfilar davant les parades de flors i llibres

A banda de les parades, el Mercat també va oferir activitats paral·leles. A les 5 de la tarda es va fer una ballada de sardanes amb la cobla Contemporània de Sabadell i amb els Amics de la Sardana de Cambrils, que duien la vestimenta típica catalana. Dins el repertori d'aquesta cobla es van poder sentir unes sorprenents versions sardanístiques de la música de les pel·lícules Mari Poppins i La guerra de les Galàxies.

Més tard, el grup La Cremallera va fer un espectacle d'animació infantil en el qual es va representar una original versió de la llegenda de Sant Jordi.

A banda, la diada de Sant Jordi es va viure a molts llocs de la població. Les parades de llibres davant de les llibreries del poble i l'anar i venir d'escolars venent roses va ser una de les imatges del dia

Comenta aquest article