Informació general

Sanció

Inspecció de Treball sanciona amb 180.000 euros IQOXE per l'explosió que va causar tres morts

La investigació de l'organisme de la Generalitat qualifica com a "infracció molt greu" els fets

Per ACN

Pla general de la planta d'IQOXE a la Canonja, després de l'explosió, el gener de 2020
Pla general de la planta d'IQOXE a la Canonja, després de l'explosió, el gener de 2020 | ACN (Mar Rovira)
La Inspecció de Treball de Catalunya (ITC) ha proposat una sanció de 180.000 euros a l'empresa IQOXE per una "infracció molt greu" per l'explosió del 14 de gener del 2020 en la qual van morir tres persones i quatre van resultar ferides durant el procés de producció de la substància MPEG-500. La proposta de sanció és el resultat d'una investigació i anàlisi de documentació per part de l'organisme de la Generalitat que ha determinat "la responsabilitat de l'empresa en els fets ocorreguts i ha constatat una infracció molt greu per diversos incompliments preventius de seguretat i salut laboral durant el procés de producció".
Paral·lelament a la proposta de sanció, la ITC també fa una proposta de recàrrec de prestacions a la Seguretat Social "de les persones treballadores afectades per la falta de mesures de seguretat i salut laboral que van patir l'accident".

Finalment, la ITC ha apuntat en un comunicat que comunicarà les actuacions "a l'Autoritat Laboral i a la instància judicial penal coneixedora de la causa", i ha remarcat que ha col·laborat amb la justícia i ho seguirà fent "si es requereix".

Comenta aquest article