Cultura

Formació

El Voluntariat per la llengua manté la inscripció per a voluntaris i aprenents oberta durant tot l'any

La modalitat virtual del programa permet que les parelles lingüístiques es trobin des de qualsevol lloc per videoconferència

Per Redacció

Cartell de la campanya del Voluntariat per la llengua
Cartell de la campanya del Voluntariat per la llengua | Cedida

El Voluntariat per la llengua (VxL) manté oberta la inscripció per a voluntaris i aprenents i la formació de noves parelles lingüístiques durant tot l'any. La modalitat virtual del programa permet fer les converses per practicar el català des de qualsevol lloc i en qualsevol moment per videoconferència. Per aquest motiu, hi ha participants en el VxL arreu del món -l'any 2020, a 52 països diferents- i ser fora del lloc de residència habitual no és un impediment per no trobar-se amb una parella lingüística. 

Per ser voluntari del VxL només cal ser major d'edat i parlar català -no cal saber-lo escriure ni tenir-ne cap certificat de coneixements- i el compromís que s'adquireix és el de conversar una hora a la setmana en català amb l'aprenent que el dinamitzador de VxL assigni en funció de disponibilitat i preferències de les fitxes d'inscripció. 

Per animar més persones a participar en el VxL com a voluntaris perquè puguin formar parelles lingüístiques amb els aprenents en llista d'espera, aquest estiu es difondran a les xarxes socials missatges amb l'etiqueta #VxLEstiuMàgic. 

Bones dades malgrat la pandèmia

L'any 2020, malgrat la situació de pandèmia, va haver-hi 3.208 noves inscripcions d'aprenents, persones que volen practicar el català, per perdre la vergonya a utilitzar-lo o adquirir-ne més fluïdesa. 

D'entre aquests aprenents inscrits en el VxL, n'hi ha que són alumnes dels cursos de català per a adults del Consorci per a la Normalització Lingüística i precisament durant l'estiu, en què les classes s'aturen, és interessant per a ells poder continuar també amb la pràctica de conversa per reforçar i no oblidar el que ja han après.

Comenta aquest article