Societat

Vela ll

La X Trobada de Vela Llatina de Cambrils reuneix un total de 14 embarcacions (CONTÉ GALERIA FOTOGRÀFICA)

Ahir diumenge al matí, al mig del Port, es va fer una hissada conjunta de veles llatines i es va iniciar la VIII Navegada Josep Lluís Savall fins al port de l'Ametlla de Mar amb tot l'estol d'embarcacions participants a la trobada

Per Berta Ruiz

Embarcacions de vela llatina al port, aquest passat dissabte
Embarcacions de vela llatina al port, aquest passat dissabte | Antoni Font

Cambrils ha acollit, aquest cap de setmana, la X Trobada de Vela Llatina –organitzada per l'Arjau Vela Llatina de Cambrils amb l'Àrea de Cultura i Festes de l'Ajuntament de Cambrils–. El passat divendres 25 de juny, cap a les sis de la tarda, es va iniciar l'amarrament d'alguns dels bastiments participants a la trobada al Sorral del Port de Cambrils. L'endemà dissabte al matí van seguir arribant la resta de les embarcacions participants i, ja a la tarda –a garbí del Port de Cambrils–, es va fer una demostració de navegació de l'art amb vela llatina. Les embarcacions participants van navegar lliurement per davant de la platja de la riera d'Alforja. A més, cap al vespre, moltes d'aquestes embarcacions es van sumar a la Festa de l'Ormeig, participant en la recreació de la tècnica del bol a batre a càrrec de pescadors professionals d'arts menors de la Confraria de Pescadors de Cambrils. Per cloure la jornada de dissabte, les barques van entrar al port amb les veles hissades i es va fer una navegació de lluïment.

Jordi Piqué, president de l'Arjau: "No hi ha cap port com aquest que tenim aquí"

Ahir diumenge al matí, al mig del Port, es va fer una hissada conjunta de veles llatines i es va iniciar la VIII Navegada Josep Lluís Savall fins al port de l'Ametlla de Mar amb tot l'estol d'embarcacions participants a la trobada. Enguany, a la trobada de vela llatina hi ha participat un total de 14 embarcacions. Tal com ha valorat el president de l'Arjau Vela Llatina de Cambrils –Jordi Piqué– a revistacambrils.cat: "hi havia un 50% de barques d'aquí i l'altra meitat ha vingut des de fora, de ports propers. Avui en dia fer una activitat d'aquestes suposa fer molt d'esforç i dedicar-hi molt. Naltros ja vam decidir fa temps que el més important era la Festa de l'Ormeig i per això, la Trobada de Vela Llatina la vam fer bianual. Estem satisfets i creiem que aquest és el camí; la trobada està molt bé perquè dona molt d'ambient. A més, aquest Port que tenim té moltes possibilitats: és un centre fàcil, és molt visual, molt accessible... Naltros anem molt pels ports, des de l'Escala fins a Xàbia, podria anomenar 15 ports i no n'hi ha cap com aquest. Les circumstàncies del temps han fet que conservi un espai característic únic i que dona moltes possibilitats".

Comenta aquest article

Galeries relacionades