Cultura

Exposició

Maria Àngels Matamoros, fotògrafa: «Amb l'exposició 'Morralla' he volgut fer un homenatge a la meva família i també una aclucada d'ulls a tots els pescadors»

Per Berta Ruiz

Maria Àngels Matamoros presenta "Morralla" a la Torre del Port
Maria Àngels Matamoros presenta "Morralla" a la Torre del Port | Berta Ruiz

La Torre del Port va acollir, ahir al migdia, l'acte d'inauguració de l'exposició fotogràfica "Morralla" de l'artista cambrilenca Maria Àngels Matamoros Bru. A la mostra es presenten una vintena d'imatges en les què, tal com va explicar Maria Àngels Matamoros a revistacambrils.cat, "hi trobareu la morralla presentada d'una altra manera. Jo sóc de casa de pescadors i durant més d'un any he estat amb els meus cosins agafant el peix que es veu a l'exposició. Tots els peixos han estat pescats a Cambrils de la barca del Josep i Jan de Cambrils. He volgut presentar com una forma elegant de veure el peix que menys valor adquisitiu té i l'he acompanyat de productes de la terra. De fet, per una altra banda de la família tenim hort– i hem presentat els peixos amb producte de proximitat com faves, pebrots... tot agafat de Cambrils".

Amb l'exposició Morralla, la Maria Àngels ha volgut fer "un homenatge a la meva família, directament". Segons va comentar: "jo sóc de la platja de tota la vida i és un homenatge al meu padrí que és una de les persones més importants de la meva vida, al meu cosí i després és una aclucada d'ulls a tots els pescadors, perquè evidentment els conec a tots; perquè sóc Matamoros i sóc de Cambrils de tota la vida. Però volia fer un homenatge al meu padrí, en especial, i als meus cosins".

Bodegons on hi destaca la vivesa dels colors dels peixos i de les verdures

Pel que fa a la tècnica, totes les imatges són bodegons. Tal com va afegir Matamoros; "vaig voler fer-los en negre perquè tingués molt més protagonisme tota la vivesa dels colors dels peixos i de les verdures i, després, han estat tractats amb Photoshop; tots han estat tractats cap a blaus, però ha estat un toc que li he volgut donar jo. Hi ha persones que m'han preguntat si era una foto o era un quadre, perquè sembla que tinguin com un toc de pintura". La Maria Àngels es dedica professionalment al món de la fotografia i el seu estudi fotogràfic –només especialitzat en fotografia infantil– es pot trobar a l'avinguda del Baix Camp. "Això és totalment oposat, es tracta d'un projecte personal, perquè una cosa és la feina del dia a dia i per altra banda, els projectes personals que puguis tenir".

L'acte, que va comptar amb la presència de l'alcaldessa –Camí Mendoza–, la regidora de Cultura i Festes –Cinta Ballesté– i el director del Museu d'Història –Gerard Martí– estava inclòs dins de la Festa Major de Sant Pere i organitzat pel Campus Extens de la URV i el Museu d'Història. La mostra es podrà visitar fins el 29 d'agost.


A dalt, un moment de l'acte d'inauguració de l'exposició, ahir al migdia. A sota, el cartell de l'exposició

 

Comenta aquest article