Informació general

Consum

El PP presentarà una petició al plenari per a la rebaixa del preu de l'electricitat

Per Redacció

Imatge d'un carrer il·luminat al barri de la Llosa
Imatge d'un carrer il·luminat al barri de la Llosa | Berta Ruiz

El PP de Cambrils considera que la enorme pujada del preu de la llum és especialment cruel per ser indiscriminada i global, afectant per tant a les classes més desafavorides. La pandèmia ha minvat els recursos de famílies i empreses a Cambrils i a la resta d’Espanya, sent el quart país de la Unió Europa en el qual els seus residents paguen més per electricitat, en comptar amb una factura mitjana anual de 1. 273  euros, representant el 8,5% del salari anual (15.015 euros). L’estimació pel que fa a les famílies és que el cost supera els 900 euros anual per habitatge. A nivell fiscal se situa entre els 10 primers països de la Unió que major IVA (21%) aplica a aquest producte.

Per aquest motiu els populars presentaran al proper Ple del 28 de juny una moció demanant al Govern de l’Estat rebaixar el tipus de gravamen de l'Impost sobre el Valor de la Producció d'Energia Elèctrica del 7% al 0%, modificant per a això l'Art. 8 de la Llei 15/2012 de mesures fiscals per a la sostenibilitat energètica, entre d’altres mesures.

El PP defensarà que es paralitzi la implantació de l'Etiquetatge Nutricional Frontal "NutriScore"

Per altra banda, el grup municipal del PP defensarà també que es paralitzi la implantació de l'Etiquetatge Nutricional Frontal "NutriScore" fins que la Unió Europea aprovi un etiquetatge harmonitzat i comú per a tots els països i que sigui fruit de l'acord amb tots els sectors implicats, per tal evitar confusió als consumidors i incertesa a les empreses del sector alimentari.

El regidor Chatelain explica que, en el cas de Cambrils, aquesta decisió podria afectar negativament diversos productes, especialment l'oli d'oliva que comercialitza la Cooperativa Agrícola. "NutriScore" classifica l'oli d'oliva amb la lletra D mentre que un refresc endolcit amb la lletra B. A primera vista, la comparació ens fa l'efecte que el refresc és més saludable que l'oli d'oliva, cosa que òbviament no és correcta, perquè no contempla els beneficis nutricionals. En aquest sentit, els populars demanen també mantenir des de l’Ajuntament la promoció de l'educació dirigida a mantenir una dieta variada, equilibrada, un estil de vida actiu, així com els hàbits basats en els patrons de la dieta mediterrània.

Comenta aquest article