Cultura

Música

Els alumnes de l’Escola de Música tanquen el curs amb un concert a la Cripta

Aquest ha estat el penúltim concert del Cicle de Primavera de la Cripta de l'Ermita

Per Andreu Dalmau

Els alumnes que van participar al concert, ahir, a l'escenari de la Cripta
Els alumnes que van participar al concert, ahir, a l'escenari de la Cripta | Andreu Dalmau

S’acosta el final del Cicle de Primavera de la Cripta de l’Ermita i, com ve sent habitual en els últims anys, els alumnes més avançats de l’Escola de Música de Cambrils van tancar el curs, ahir diumenge, amb la presentació de part del seu programa a la sala. El concert es va obrir amb un breu discurs de l’Anna Amigó, la cap d’estudis de l’Escola. La professora va explicar que aquest “ha estat un curs dur pels alumnes” ja que “han estat més d’un any sense poder tocar en públic”, però que, tot i així, “aquesta és una gran oportunitat per ells”.

La primera alumna a sortir a l'escenari va ser la Maria Fernández que va interpretar al piano la coneguda cançó d’Einaudi “Nubole bianche”. La va seguir la flautista Irene Fernández, que va tocar “Summer music” de Rodney Bennet acompanyada pel pianista Andrés Moya. L’altra flautista, l’Eulàlia Canals, també va tocar més tard la “Suite de trois morceaux” de Godart. La guitarrista Diana Kovalevskaia va interpretar en solitari un estudi, una limeña i una cavatina. Pablo Ortiz a la trompeta va tocar “Bugler’s Holiday” també acompanyat per Moya. Les pianistes Marina Villanueva i Marina Liao van interpretar respectivament la Sonata “Clar de Lluna” de Beethoven i el Nocturn en Do menor de Chopin.

El Quartet de corda de l’EMMC, integrat per Gemma Sánchez, Ariadna Albesa, Júlia Olivé i el professor Albert Carbonell, va tocar un arranjament de la popular cançó “Somewhere over the rainbow” i va tancar el concert la saxofonista Sofia Villalonga amb la seva interpretació de “Fantasies ur un theme original” de Jules Damersseman.

Un cop acabat el concert, tots els músics van tornar a sortir a l’escenari on van rebre cada un d’ells una flor de les mans del regidor d’educació Alejandro García i de l’alcaldessa Camí Mendoza, que també va fer un breu parlament on va destacar la tasca dels professors, va felicitar als alumnes i els hi va desitjar “una llarga trajectòria dins del món de la música”. Els alumnes, els professors i els polítics presents es van fer una fotografia conjunta per concloure l’acte.
La propera i última cita del Cicle de Primavera a La Cripta de l’Ermita és el concert de la Coral Verge del Camí, el proper diumenge 4 de juliol. Les entrades costen 7€ (5€ pels socis) i es poden adquirir a entradium.com.

Irene Fernández
Maria Fernández
Eulàlia Canals
Quartet de corda de l'Escola de Música: Gemma Sánchez, Ariadna Albesa, Júlia Olivé i el professor Albert Carbonell
Sofía Villalonga

 

Comenta aquest article