Informació general

Solidaritat

Cambrils recupera la iniciativa solidària "Deixa't prendre el pèl" després de l'aturada per la covid

La cinquena edició de la campanya se celebrarà el pròxim 19 de setembre i comptarà amb la participació de més de 50 professionals de la barberia, perruqueria i estètica

Per Redacció

Imatge corresponent a la darrera edició de "Deixa't prendre el pèl", el setembre de 2019
Imatge corresponent a la darrera edició de "Deixa't prendre el pèl", el setembre de 2019 | Berta Ruiz

Cambrils recupera enguany la iniciativa solidària "Deixa't prendre el pèl" que en aquesta cinquena edició se celebrarà el diumenge 19 de setembre, de 10 a 15 h, al port. Aquest serà el cinquè any que es duu a terme aquesta iniciativa solidària al municipi, després de la suspensió de l'acte l'any passat amb motiu de la Covid-19. El mateix diumenge al Port, també hi haurà paradetes solidàries, sortejos pels assistents, photocall i música en directe, entre d'altres i en funció de les mesures restrictives que hi hagi en aquell moment. Aquest any també es podrà demanar cita prèvia per als serveis de barberia, perruqueria i estètica. En breu s'informarà dels establiments col·laboradors on es podrà adquirir merchandising de la campanya. Tota la informació es podrà trobar a les xarxes a través d'Instagram @deixatprendreelpel.oficial i a través de Facebook Deixa't prendre el pèl.  

Més de 50 professionals de la barberia, de la perruqueria i de l'estètica tallaran el cabell, afaitaran i arreglaran barbes, pentinaran i faran la manicura. A més, com a novetat d'aquest any, es comptarà amb perruqueria canina per a les mascotes. Els diners recaptats d'aquesta edició aniran adreçats ala campanya Pels valents per SJD Pediatric Cancer Center Barcelona.

La iniciativa va néixer el 2016 a partir del coneixement d'un cas de càncer infantil proper de l'impulsor de la campanya i es va posar en marxa amb una doble finalitat. Per una banda l'objectiu és sensibilitzar a la població envers la malaltia del càncer infantil i recaptar diners per a la investigació, i, per l'altra, donar a conèixer l'ofici de la barberia que cada vegada és més reconegut. En la passada edició, la del 2019, es van dur a terme 914 serveis de tall de cabell, barberia i manicura. Finalment es van recaptar 18.687,87 euros entre serveis de tall de cabell i barberia, donacions, patrocinadors, merchandising i zona gastronòmica. El repte per l'edició d'aquest any 2021 és superar les xifres de l'edició anterior.  

Lluita contra el càncer infantil

Des de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona s'està treballant per vèncer al càncer infantil i es vol fer creant el centre més gran d'Europa i un dels més importants del món:  el SJD Pediatric Cancer Center Barcelona. Amb aquest centre es comptarà amb les infraestructures, eines i el valor de grans professionals per a tractar i investigar el càncer infantil.