Informació general

Platges

L'Ajuntament prepara un concurs públic per a la licitació de les guinguetes de platja de cara a l'estiu del 2022

El tema no està exempt d'una certa polèmica ja que al plenari del 31 de maig, el portaveu del PP –David Chatelain– es va mostrar molest perquè la informació –de caràcter confidencial– s'havia filtrat fora de l'Ajuntament abans que a l'oposició

Per Berta Ruiz

Una de les guinguetes de la platja del Regueral, ahir a la tarda
Una de les guinguetes de la platja del Regueral, ahir a la tarda | Lluís Rovira i Barenys

L'Ajuntament de Cambrils està treballant en la redacció d'un concurs de lliure concurrència per a licitació de les guinguetes de platja, els popularment coneguts com a "xiringuitos". El tema no està exempt d'una certa polèmica ja que al plenari del passat 31 de maig, el portaveu del PP –David Chatelain– va preguntar per aquesta qüestió i es va mostrar força molest perquè, segons va dir, la informació –de caràcter confidencial– s'havia filtrat fora de l'Ajuntament abans de fer-la arribar als regidors de l'oposició.  

Lluís Abella: "Les guinguetes requereixen d'un concurs de lliure concurrència; fins ara no se n'havia fet cap"

Sobre el concurs de les guinguetes de platja, el regidor de Serveis i Medi Ambient –Lluís Abella– ha explicat a revistacambrils.cat que, "aquest tema ja fa temps que s'hi està treballant, s'havia de fer sí o sí, perquè les guinguetes requereixen d'un concurs de lliure concurrència; fins ara no se n'havia fet cap. Des de l'Ajuntament fa temps que s'hi treballa i enguany s'està preparant un concurs per ordenar la platja: amb la instal·lació d'unes guinguetes atractives i funcionals. El projecte segueix la normativa del Departament de polítiques del litoral i el que marquen les normes com per exemple: les guinguetes han de tenir unes mides concretes; les guinguetes han d'estar allunyades dels passos d'aigua; coneixent la regressió que tenen les platges les guinguetes han d'estar més tocant cap als passejos; les guinguetes han de deixar espai als canals nàutics i també han d'estar apartades de desembocadures de barrancs i rieres –a Cambrils en tenim uns quants– i basant-nos en això, des de l'Ajuntament, s'està preparant i ultimant un projecte on ja s'aprofita per fer unes guinguetes dignes de Cambrils amb un atractiu.

Lluís Abella: "Li vaig dir al plenari que si us plau em digués la font d'on havia arribat aquesta informació fora de l'Ajuntament per tal de prendre les accions legals necessàries"

Quant a les queixes del regidor del PP –David Chatelain– sobre la filtració d'aquesta informació, Abella ha comentat que, "li vaig dir al plenari que si us plau em digués la font d'on havia arribat aquesta informació fora de l'Ajuntament per tal de prendre les accions legals necessàries perquè es tracta d'una informació confidencial. Li vaig demanar que si hi havia hagut filtracions, que em digués la font per aclarir-ho".

Lluís Abella: "Serà una licitació de lliure concurrència pública i tothom ha de tenir les mateixes condicions a l'hora de saber la informació"

El regidor de Serveis i Medi Ambient ha recalcat que "s'ha informat a l'oposició sobre les qüestions de les connexions d'aigua, del clavegueram i de la llum; això sí se'ls va dir que es feia en aquest projecte. L'altra part s'ha treballat tècnicament i s'ha intentat evitar filtracions. Serà una licitació de lliure concurrència pública i tothom ha de tenir les mateixes condicions a l'hora de saber la informació. És una informació confidencial fins que no surti el projecte; estem parlant d'una licitació i no es pot afavorir a uns i a d'altres no". El concurs es licitarà properament i ha de ser efectiu l'estiu de 2022.

David Chatelain (PP): "No entenem com arriba aquesta informació abans a fora de l'Ajuntament que a la pròpia oposició"

Per la seva part, el portaveu del PP –David Chatelain– ha manifestat a revistacambrils.cat que, "fa uns 15 dies a diferents representants de l'oposició ens van arribar unes dades que havien sortit de l'Ajuntament respecte al futur concurs de les guinguetes de platja. Això ens provoca una preocupació perquè és una filtració; no entenem com arriba aquesta informació abans a fora de l'Ajuntament que a la pròpia oposició. Una vegada més, es posa de manifest que el govern no s'ha pres ni la molèstia de comentar amb l'oposició què es pensava fer amb aquest tema. Aquí hi ha dues coses, una és el projecte tècnic i l'altra és que també hi ha una vessant política sobre quin és el model de platges volem a Cambrils, quin model de guinguetes volem i no s'ha comptat amb nosaltres per a res. La nostra denuncia és que s'està optant per una manera poc transparent i poc col·laborativa".

David Chatelain (PP): "Les quantitats ens semblen desmesurades o poc calibrades i, per tant, correm el risc que no es cobreixin totes les licitacions de guinguetes"

Chatelain ha afegit que, "ja ha passat per la comissió informativa de contractació i això significa que ja està previst fer la publicació d'aquestes bases de contractació al perfil del contractant. S'ha d'aprovar per junta de govern local i, per tant, no puc donar dades tècniques perquè estan restringides. Sense parlar de xifres en concret –que ja hi entrarem en el seu moment quan sigui públic– entra el valor constructiu, però també entra el valor de connectivitat a la xarxa de clavegueram i d'aigua i això té un valor diferent en funció dels metres de connexió". El regidor popular ha reiterat que, "hi ha un problema que és que no s'ha consensuat un model; a priori, les quantitats ens semblen desmesurades o poc calibrades i, per tant, correm el risc que no es cobreixin totes les licitacions de guinguetes. A més, també limita molt –pels costos– la facilitat de poder presentar-se al concurs".

Sobre la manca d'informació facilitada a l'oposició, el portaveu del PP ha recalcat que, "tot i que hi ha coses que no es puguin anunciar perquè són objecte de matèria reservada per ser part d'un concurs –no pots avançar públicament dades perquè és donar facilitats i tothom ha de tenir les mateixes oportunitats a l'hora de presentar-se– però l'oposició té el dret a participar en aquestes deliberacions i a dir la seva opinió, no tenim ni l'opció de parlar perquè passa directament a licitació".

Comenta aquest article