Informació general

Guinguetes

Ciutadans denuncia les condicions «desorbitades» plantejades per l'equip de govern per a la instal·lació de les guinguetes a les platges

El regidor de Serveis i Medi Ambient, Lluís Abella, manifesta que Cs s'ha saltat les normes de confidencialitat al donar xifres que encara no estan aprovades

Per Redacció

Platja del regueral amb algunes de les guinguetes que hi ha instal·lades en aquest indret
Platja del regueral amb algunes de les guinguetes que hi ha instal·lades en aquest indret | Lluís Rovira i Barenys

El Grup Municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Cambrils ha denunciat “les condicions desorbitades plantejades per l’equip de govern per instal·lar guinguetes a les platges”. El portaveu municipal de Cs, Juan Carlos Romera, ha assegurat que “la majoria dels actuals titulars no es presentaran a la licitació perquè no podran assumir una inversió inicial de més de 140.000 euros que, a més, és impossible amortitzar amb una concessió de 4 anys”. “Amb aquestes condicions, el servei de guinguetes de les platges quedarà en mans de grans inversors i les famílies que fins ara les han gestionat, amb un nivell d’excel·lència, en quedaran fora”, ha destacat.

Per això, Romera ha demanat a l’equip de govern que “introdueixi canvis en les condicions de la nova licitació per garantir que l’explotació de les guinguetes sigui rendible”. Entre ells, un allargament de les concessions i una ampliació de la superfície de les guinguetes. A més, ha apostat perquè “criteris com la sostenibilitat, l’experiència i el fet que s’ofereixi una gastronomia de qualitat i amb productes de proximitat es tinguin en compte a l’hora d’adjudicar-les”.  “És evident que les guinguetes han de sortir a licitació, però s’ha de fer amb una visió a llarg termini i no especulativa, que és el que pretén l’actual equip de govern”.

El portaveu municipal de Cs també ha reclamat a l’equip de govern que “escolti les reivindicacions plantejades per l’Associació de Xiringuitos i Platges de Cambrils, que compta amb el suport de Cs” i ha  lamentat que “no hagin consultat aquesta entitat” i que “un cop més l’alcaldessa no ens hagi informat sobre aquesta qüestió i ens haguem assabentat per tercers”.

Lluís Abella: "Cs s'ha saltat tots els protocols i les normes de confidencialitat, perquè encara no està aprovat"

En referència a aquesta nota de premsa feta pública, ahir, en la què Ciutadans dona detalls –xifres econòmiques– sobre el concurs abans que s'aprovi la publicació del mateix, el regidor de Serveis i Medi Ambient de l'Ajuntament de Cambrils –Lluís Abella– ha puntualitzat a revistacambrils.cat que, "Cs s'ha saltat tots els protocols i les normes de confidencialitat, perquè encara no està aprovat".

Comenta aquest article