Esports

Vela

Dídac Costa ja prepara la seva 3a volta al món a vela en solitari amb el suport de l'empresa Hermanos Guasch

Per Redacció

Dídac Costa va presentar, ahir, la seva tercera cursa transoceànica
Dídac Costa va presentar, ahir, la seva tercera cursa transoceànica | Cedida

El navegant oceànic Dídac Costa tornarà a la mar en la propera carrera transoceànica "Vendée Globe", la volta al món a vela, si aconsegueix els suports necessaris a la seva titànica aventura. Per això, Costa ja està movent fils per finançar i dur a terme la que seria la seva 3a cursa transoceànica en solitari, sense escales i sense assistències. En aquest sentit, i a través del projecte "Navegant amb Causa" que s'ha presentat a les instal·lacions del seu patrocinador Hermanos Guasch, Costa té per objectiu conscienciar sobre la preservació dels oceans, per mitjà de la navegació i l'educació, alhora que aconsegueix mitjans per embarcar-se en la pròxima "Vendée Globe 2024", un dels esdeveniments esportius nàutics més seguits del planeta. "Volem posar la cobertura mediàtica de la regata al servei de medi ambient i utilitzar el vaixell com una plataforma per desenvolupar programes d'investigació i projectes educatius que fomentin un canvi de rumb cap a la sostenibilitat" explica Costa.

Fomentar els valors de l'esport, l'aventura i l'atractiu naturals dels oceans

El projecte del navegant barceloní –únic regatista de l'Estat espanyol que ha completat la cursa oceànica Vendée Globe en dues ocasions, i únic representant en la recent edició 2020-2021– pretén aprofitar els valors de l'esport, l'aventura, i l'atractiu natural dels oceans per avançar en termes de sostenibilitat i investigació científica.

A la presentació de "Navegant amb Causa" i en conversa oberta amb l'ex-regatista de classes olímpiques Fabián Escudé, actual director comercial de la nàutica Hermanos Guasch, Costa ha fet èmfasi en la necessitat "d’avançar col·lectivament en una promoció més activa de la nàutica i unir esforços entre els diferents tipus d'actors per fomentar la consciència ambiental i la preservació del medi marí". En la trobada, celebrada a l'Hospitalet de l'Infant, Costa ha explicat també les experiències i anècdotes de la seva última participació en la cursa transoceànica 2020-2021, i que va completar amb l’embarcació Imoca 60 "OnePlanet OneOcean" en 97 dies, 6 hores, 27 minuts i 3 segons, rebaixant la seva anterior marca en 11 dies.

Comenta aquest article