Esports

Escacs

La Unió d'Escacs Cambrils organitza un torneig per cloure els cursos infantils de l'escola del club i la I Lliga «Chess Bar Tour»

Per Berta Ruiz

El torneig d'escacs es va disputar el passat diumenge al matí a la plaça de Francesc Macià
El torneig d'escacs es va disputar el passat diumenge al matí a la plaça de Francesc Macià | Berta Ruiz
La Unió d'Escacs Cambrils va organitzar, el passat diumenge al matí a la plaça de Francesc Macià –a l'Eixample Platja–, un torneig d'escacs per cloure els cursos infantils a l'escola del club, així com la I Lliga "Chess Bar Tour". En aquesta lliga, cada setmana van jugar vuit jugadors a vuit locals de Cambrils, en equips de quatre jugadors cadascun. El sistema de competició va ser el següent: des del club es va fer un rànquing de 64 jugadors –50 de Cambrils i 14 més de poblacions del Baix Camp–.
 
Aquests es van repartir en equips de quatre –formats per dos jugadors sèniors i dos jugadors de l'escola (sub12)– i, de tal forma, que cada setmana jugaven quatre contra quatre en els locals amfitrions de la lliga. A més, els escaquistes jugaven la lliga amb reptes individuals, és a dir, cada jugador sempre repetia posició i jugava amb algú del seu nivell. Així doncs, cada taulell era un nivell i una lliga individual. Aquest passat diumenge es va organitzar un torneig de clausura de partides ràpides amb dos grups: un absolut i un sub12. Cal destacar que dels 30 jugadors de sub12 que van competir, un total de 22 són membres de l'escola del club –que està en alça gràcies a la feina de Joan Caba i la seva tasca a cinc escoles–.
 
Pel que fa als resultats, la primera posició va ser per a Francisco Javier del CE Martorell; el segon lloc va ser per a Albert Baiges de la UE Cambrils i la tercera posició per a Vidal Madrià de la UE Cambrils. En la categoria sub12, les tres primeres posicions van ser per als escaquistes cambrilencs Pablo Azuara, Andrei Karpukhin i Lucas Buj. Per altra banda, l'equip Kapitana Xerraira Boys (KXB) –format per Israel Parra, Manuel Ortega, "Harry" Daroca i Elena Cavero– va guanyar la I Lliga "Chess Bar Tour".
 
Diferents imatges de les partides que es van organitzar per la Unió d'Escacs Cambrils, el passat diumenge

 

Comenta aquest article