Informació general

Ensenyament

Cambrils comptarà amb un IFE de cuina (Itinerari Formatiu Específic) per alumnes amb alguna discapacitat intel·lectual lleu o moderada

Els Itineraris Formatius Específics són estudis post-obligatoris de caràcter professionalitzador adreçats a alumnes d'entre 16 i 20 anys, amb necessitats educatives especials associades a discapacitat intel·lectual lleu o moderada

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu d'alumnes de l'Escola d'Hoteleria i Turisme
Imatge d'arxiu d'alumnes de l'Escola d'Hoteleria i Turisme | Cedida

Cambrils ampliarà la seva oferta formativa el curs vinent amb l'atorgament –per part del Departament d'Ensenyament de la Generalitat– d'un IFE de cuina (Itinerari Formatiu Específic) que s'impartirà a l'Escola d'Hoteleria i Turisme. Els Itineraris Formatius Específics són estudis post-obligatoris de caràcter professionalitzador adreçats a alumnes d'entre 16 i 20 anys, amb necessitats educatives especials associades a discapacitat intel·lectual lleu o moderada. Aquests estudis tenen per objectiu incrementar l’autonomia personal d’aquests alumnes i fer que assoleixin les competències professionals necessàries i que, per mitjà del treball, aconsegueixin la plena inclusió social. Poden cursar-los els alumnes esmentats que no hagin obtingut el títol de graduat en ESO i, de manera excepcional, aquells que sí que l’han obtingut però que no estan en disposició de seguir els itineraris de formació professional ordinaris.

Alejandro Garcia: "Aquest tipus d'itineraris estan adaptats a joves amb necessitats especials que els hi costa seguir l'ensenyament 'tradicional'"

Sobre aquesta nova oferta formativa, el regidor d'Ensenyament de l'Ajuntament de Cambrils –Alejandro Garcia– ha explicat a revistacambrils.cat que, "aquest tipus d'itineraris estan adaptats a joves amb necessitats especials que els hi costa seguir l'ensenyament 'tradicional'. Fan un cicle –que s'allarga durant 4 anys– per adaptar-se a aquests perfils. Està molt bé poder tenir aquest tipus d'itineraris a Cambrils perquè se'n concedeixen molt pocs. Estem molt contents perquè, tot aquest perfil de joves que surten de l'ESO sense titulació, doncs està bé perquè és una sortida laboral bona i accedeixen a tenir aquesta titulació. L'any passat ja vam demanar el PTT de jardineria i se'ns va concedir i ara obtenim aquest IFE de cuina. En el cas del PTT, els alumnes assoleixen un titulació bàsica –el que abans podria ser un FP1–, mentre que els alumnes que cursen un IFE surten amb una titulació de Grau Mig".

Cal destacar que a nivell comarcal només l'institut Lluís Domènech i Montaner de Reus ofereix un IFE en Auxiliar en vendes i atenció al públic. A nivell provincial, hi ha tres centres més que imparteixen aquest tipus de formació: l'institut Cal·lípolis de Tarragona i l'institut Ebre de Tortosa que tenen un IFE en Auxiliar en manteniment d'instal·lacions esportives, mentre que l'institut Montsià d'Amposta també té un IFE en Auxiliar en vendes i atenció al públic.

Alejandro Garcia: "Tenim una molt bona oferta de serveis educatius i estem cobrint moltes necessitats especials"

De fet, aquest anunci de l'atorgament d'un IFE a Cambrils el feia públic el regidor d'Ensenyament, a la sessió plenària del passat 31 de maig. En la seva intervenció, Garcia va defensar que, "tenim una molt bona oferta de serveis educatius i estem cobrint moltes necessitats especials. Aquest curs es van obrir dues línies d'ESO amb la posada en marxa de l'institut escola Joan Ardèvol; també s'ha posat en marxa el PTT de jardineria per donar sortida als alumnes que no acaben l'ESO i, per altra banda, ens hem de felicitar que el curs vinent, el Departament d'Ensenyament oferirà un IFE de cuina (Itineraris Formatius Específics) a l'Escola d'Hoteleria i Turisme. Ens felicitem i som conscients que Cambrils va augmentant la seva oferta i s'està fent una bona feina donant cabuda a tota la diversitat educativa".

Comenta aquest article