Informació general

Justícia

Condemnat a 10 anys de presó l'acusat d'abusar de la seva fillastra a Reus

Per ACN

D'esquenes, l'acusat d'abusar sexualment de la fillastra a Reus, en el judici celebrat a l'Audiència de Tarragona el passat 20 de maig
D'esquenes, l'acusat d'abusar sexualment de la fillastra a Reus, en el judici celebrat a l'Audiència de Tarragona el passat 20 de maig | ACN (Núria Torres)
L'Audiència de Tarragona condemna a 10 anys de presó l'acusat d'haver abusat de la seva fillastra durant quinze anys a Reus, des que era menor d'edat. El jutge ha dictat sentència sobre el judici celebrat a la secció 2a de l'Audiència el passat 20 de maig. L'acusat va al·legar que havien estat relacions consentides i quan era major d'edat. La sentència, però, considera "incontestable" que va sotmetre la noia, des dels 8 anys d'edat, a la seva voluntat sexual mantenint-hi "un nombre indeterminat de relacions sexuals" i "aprofitant-se d'exercir el rol de pare", fins que va quedar embarassada del padrastre. El jutge li imposa la pena màxima pel delicte d'agressió sexual a menor de 13 anys i a una indemnització de 50.000 euros per danys morals.
L'Audiència de Tarragona el condemna a deu anys de presó com a autor d'un delicte continuat d'abús sexual amb penetració a menor de tretze anys d'edat, així com la prohibició d'apropar-se a la víctima a menys de 200 metres ni comunicar-s'hi durant un període de quinze anys. També imposa una indemnització de 50.000 euros per danys morals.

La sentència judicial a la qual ha tingut accés l'ACN recull la gravetat dels fets especialment per la diferència d'edat entre víctima i agressor, la intensitat de la conducta abusiva -incloent "un nombre indeterminat de penetracions vaginals i anals, que es produïen totes les setmanes, una, dues o tres vegades..."- i que es cometés en el domicili familiar. La sentència qualifica la conducta de l'acusat d'"absolutament reprotxable" i que hi ha una "sòlida base probatòria" per condemnar-lo. Considera que la seva explicació sobre com es van cometre els fets és "absurda o increïble", i que "no es pot reconèixer el més mínim indici de consentiment per part de la víctima", conclou. La defensa recorrerà la sentència.

Comenta aquest article