Informació general

Concentració

Els «Avis i Àvies per la llibertat dels presos polítics» passen a ser, a partir d'ara, «Avis i Àvies per la independència»

El nom del col·lectiu des de l'inici era el d'Avis i Àvies per la llibertat dels presos polítics i ahir van decidir en assemblea el canvi de nom donat l'actual moment polític

Per Lluís Rovira i Barenys, Berta Ruiz

Imatge de la concentració dels Avis i Àvies a la plaça de la Vila, ahir al matí
Imatge de la concentració dels Avis i Àvies a la plaça de la Vila, ahir al matí | Berta Ruiz

Els Avis i Àvies van decidir, ahir a l'inici de la concentració setmanal a la plaça de la Vila, canviar el nom del col·lectiu. Van néixer el febrer de 2018 com a "Avis i Àvies de Cambrils per la llibertat dels presos polítics" i ahir van acordar que a partir d'ara el nom seria "Avis i Àvies per la Independència". Aquest canvi es va decidir en assemblea oberta i es va considerar arran de l'actual situació política suscitada amb el tema dels indults. Segons els Avis i Àvies, "això no vol dir que deixem de lluitar perquè s'acabi la repressió però hem cregut que com la situació política canvia, nosaltres no volem oblidar l'1 d'octubre i volem aconseguir la independència i així, potser, serà la manera d'avançar en la nostra lluita". Des del col·lectiu dels Avis i Àvies també s'afirmava que "fa molts mesos que no cridem "llibertat presos polítics" sinó que cridem "llibertat, amnistia". Ara volem que l'1 d'Octubre no s'oblidi encara que molts dels polítics ho vulguin". En aquest sentit, ahir també es va acordar encarregar una nova pancarta, de color groc, en la que hi figurarà la paraula "Independència".

Després d'aquesta primera part, la concentració va seguir el cant de l'Estaca i les consignes habituals com: "Vam votar i vam guanyar!", "No volem ser una regió d'Espanya, no volem ser un país ocupat...", "Justícia espanyola, vergonya d'Europa!", "Li diuen democràcia i no ho és" o "Som república, quedeu-vos el Borbó", així com els crits d'independència.

Abans d'acabar la concentració amb el cant dels Segadors, es va recordar que el dimecres de la setmana vinent es comptarà amb la presència d'alguns membres de Debat Constituent. També es va recordar que aquest proper diumenge, 13 de juny, es farà la trobada quinzenal al Port amb el canvi d'horari que ja es va avançar fa unes setmanes, ja que serà a les 19.30 hores de la tarda.

Comenta aquest article