Informació general

Policia Local

La Policia Local de Cambrils estrena nou uniforme

Per Redacció

Imatge de la nova indumentària dels agents de la Policia Local de Cambrils
Imatge de la nova indumentària dels agents de la Policia Local de Cambrils | Cedida

Els i les agents funcionaris de la Policia Local de Cambrils ja llueixen la nova uniformitat de les policies locals de Catalunya. Des del dia 2 de juny, i aprofitant el canvi de vestimenta d’estiu, els nous uniformes adopten els criteris marcats per la Conselleria d’Interior la Generalitat de Catalunya, que també s’estan aplicant als Mossos d’Esquadra. El regidor de Protecció Ciutadana, Lluís Abella, ha explicat que la nova uniformitat sorgeix arran del procés d’homogeneïtzació dels uniformes dels cossos de policia local de Catalunya en un sol model, símbol d’una policia actual, i que facilitarà la identificació visual a la ciutadania.   

Imatge corporativa amb els més de 11.000 agents municipals de les 215 policies locals i els 17.000 agents de Mossos

Cal tenir en compte que fins ara hi havia diversitat en el vestuari de les policies locals de cada municipi i era habitual veure disparitat de criteris en la vestimenta d’agents de municipis limítrofs, amb la conseqüent confusió que podia generar. Amb aquesta iniciativa, de manera progressiva totes les Policies Locals de Catalunya compartiran una uniformitat única. El canvi d’uniforme permet crear una imatge corporativa comuna amb l’objectiu que els més d’11.000 agents municipals de les 215 policies locals de Catalunya i els gairebé 17.000 agents de Mossos comparteixin la mateixa indumentària, ja que és molt similar, canviant només en el color de les espatlles, el nom del cos i altres petits detalls.  

Els canvis més visibles són a la camisa, que passa a ser de color blau marí fosc amb distintius reflectants a les espatlles, de color groc fluor d’alta visibilitat per les Policies Locals i vermell pel Cos de Mossos. La camisa o polo amb botons es presenta en dues modalitats: màniga llarga i màniga curta. Al pit dret, s'hi observa el text "Policia" serigrafiat en blanc o gris clar reflector i, per sota, la veta adherent per fixar el número d'identificació professional de l'agent. Al pit esquerre s’hi situa l'escut específic designat per cada cos de policia local. A l'esquena en primer lloc es mostra el text "Policia" centrat, en la segona línia "Local Cambrils", i per sota quatre quadres. Les espatlles es mostren en groc fluor d'alta visibilitat en forma cònica amb xarretera de color blau nit. A la part alta de la màniga esquerra hi ha la bandera de Catalunya en posició horitzontal. El conjunt es complementa amb un cinturó, mitjons, sabates o botes i guants, tot de color negre.  

Agents de la Policia Local amb els nous uniformes

 

Comenta aquest article