Cultura

Música

Èxit rotund a la Cripta amb l’actuació de Northern Cellos i la seva interpretació de la música de pel·lícules

El conjunt format per un quartet de violoncels i un percussionista van presentar un programa integrat per algunes de les bandes sonores més mítiques de la història del cinema; la sala, que estava plena a vessar, va gaudir de valent

Per Andreu Dalmau

Un moment de l'actuació de Northern Cellos, ahir, a la Cripta de l'Ermita
Un moment de l'actuació de Northern Cellos, ahir, a la Cripta de l'Ermita | Andreu Dalmau

Ahir, diumenge, va continuar el Cicle de Concerts de la Cripta amb l’actuació del conjunt Northern Cellos, una agrupació integrada per Joel Riu a la percussió i quatre violoncel·listes: Pol Farell, Anna Caner, Edgar Caselles i Maria de Palol. L’especialitat d’aquest conjunt són les bandes sonores i els medleys i ho van demostrar amb un programa integrat per algunes de les melodies més famoses del cinema.

El concert va començar amb la música de “Narcos”, la coneguda sèrie de Netflix i va continuar amb un bloc d’obres de John Williams, un dels compositors més reconeguts dins del món del setè art. Un dels altres mites de la música de la gran pantalla és Ennio Morricone, del qual es va poder escoltar la sempre emocionant banda sonora de “Cinema Paradiso”. El concert va continuar amb un conjunt de melodies de diferents musicals com “Grease”, “West Side Story” o la més actual “La La Land”. No va faltar tampoc la música de grans sagues com la de Pirates del Carib, Harry Potter, James Bond, Star Wars, Indiana Jones o el Senyor dels Anells. No obstant, la banda sonora més aplaudida de totes, segurament pel “vincle emocional que moltes persones tenen amb ella”, tal com va explicar Anna Caner, va ser la de Bola de Drac.

Durant tot el concert va haver-hi una gran connexió entre els músics i el públic, que va omplir La Cripta fins a penjar el cartell de sold out. El cartell va atraure a moltes famílies amb nens molt petits que de ben segur van gaudir de valent amb l’actuació dels Northern Cellos.
Abans d’acabar el concert, Edgar Caselles va animar als assistents a seguir “consumint cultura” en aquestes setmanes complicades pel sector. L’última peça del concert, la coneguda banda sonora de Joc de Trons, va aixecar al públic de les butaques. Una ovació a l’alçada d’un dels millors concerts d’aquest Cicle de Primavera de La Cripta.

La propera cita a La Cripta de l’Ermita és el concert de joves intèrprets de l’Escola de Música, el proper diumenge 20 de juny. L’entrada és gratuïta i es pot adquirir a entradium.com.

 

Comenta aquest article