Cultura

Exposició

L'Ateneu Juvenil acollirà l'exposició «Amb Orgull» organitzada per Mark Alter

La mostra té com a objectiu donar visibilitat al col·lectiu LGTBIQ+ i tractar temes com l’amor, la sexualitat l’homofòbia o el gènere

Per Redacció

Foto de grup dels joves creadors participants a la mostra
Foto de grup dels joves creadors participants a la mostra | Cedida

L’exposició “Amb Orgull” arriba a l’Ateneu Juvenil per tractar temes del col·lectiu LGTBIQ+. L’exhibició està organitzada per Mark Alter (Marc Honrubia) amb la col·laboració dels artistes: Nerea Asorey, Erika, Irene Espiazu, Mercè Aragonés, Maria Garcia, Elena Llurba i Marçal Ollé. La mostra estarà oberta del 7 al 15 de juny.   

La idea per a dur a terme aquesta exposició va sorgir a partir d’uns treballs que va realitzar Mark Alter al cicle de fotografia a l’escola d’art de Tarragona. Per un projecte fotogràfic va treballar la idea de gènere, retratant persones trans, no binàries i persones del col·lectiu LGTBIQ+. Després, per a l’assignatura d’audiovisuals, va realitzar l’obra "Little Monsters", un vídeo amb imatges d’arxiu que mostren l’evolució del col·lectiu des dels Disturbis de Stonewall fins a arribar a grans icones com Lady Gaga. Una vegada acabats aquests dos projectes, l’ajuntament de Botarell –el seu poble natal–, li va proposar fer una exposició. Finalment va decidir dur a terme aquest projecte acompanyat d’amics que també són estudiants d’arts a Tarragona i Barcelona.   

Mostrar les creacions artístiques dels joves creadors

Mark Alter comenta que és bastant necessari que es mostri l’art que creen els joves d’avui en dia, ja que tenen moltes ganes de mostrar al món el que fan i de crear projectes com aquests els ajuda molt. A més, explica que han estat treballant durant mesos per dur a terme aquesta exposició amb obres pròpies i conjuntes. Dins de l’exhibició es podran trobar tota mena de gèneres artístics com pintura, fotografia, vídeo, collage, disseny, etc. Cada obra té una història darrere i parlen de temes com l’amor, la sexualitat, l’homofòbia o el gènere. Per conèixer als artistes i passar una tarda conjunta parlant d’aquests temes, es podrà assistir el proper 7 de juny entre les 17 i les 20.30 h a l’Ateneu Juvenil de Cambrils. 

La regidora de joventut Natàlia Pleguezuelos ha fet una crida a totes aquelles persones joves cambrilenques que tinguin present o entre mans fer algun tipus de projecte com el del Marc que no dubtin a anar a l’Ateneu i exposar la idea o sol·licitar els recursos disponibles per fer-ho realitat. Des del departament de Joventut s’ha estat treballant en l’elaboració d’unes bases de subvenció que donin sortida a projectes juvenils com aquest i que per tant, la manca de recursos no sigui un impediment per fer-los realitat.   

Comenta aquest article