Informació general

Llars d'infants

S'aprova l'encàrrec de gestió de les dues llars d'infants municipals per al curs 2020-2021 a càrrec de l'empresa Ingesòl

El regidor d'Ensenyament, Alejandro Garcia, es va excusar donat que aquest encàrrec de gestió arriba a aquestes alçades d'any, a poques setmanes perquè acabi el curs escolar

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu del pati de la llar d'infants Maria Dolors Medina
Imatge d'arxiu del pati de la llar d'infants Maria Dolors Medina | Cedida

El ple ordinari –celebrat en format telemàtic el passat dilluns– va aprovar diferents punts relacionats amb l'empresa municipal Ingesòl. A banda d'aprovar la contractació d'una pòlissa de crèdit de 135.000 euros –amb l'aval de l'Ajuntament de Cambrils– per tal que l'empresa disposi de liquiditat, també es va aprovar l'encàrrec de gestió de les dues llars d'infants municipals –La Galereta i la Maria Dolors Medina– per al curs 2020-2021. Precisament, el regidor d'Ensenyament –Alejandro Garcia– es va excusar donat que aquest encàrrec de gestió arriba a aquestes alçades d'any, a poques setmanes perquè acabi el curs escolar. Segons va dir, "aquest encàrrec de gestió arriba en aquestes dates, motivat perquè l'any passat –amb l'impacte de la covid-19– no es va poder prorrogar. Per prorrogar-ho hem hagut de fer una memòria econòmica força complicada perquè no teníem clar –amb les restriccions de la covid-19– quina seria l'ocupació de les llars d'infants; poder fer els números i una estimació acurada d'aquesta encàrrec". Garcia va afegir que Ingesòl es fa càrrec de les dues llars d'infants municipals, tant dels seus serveis educatius, com del servei de menjador i dels serveis complementaris, així com del manteniment de les instal·lacions.

David Chatelain (PP): "Els encàrrecs de gestió, com sempre, arriben tard"

En el torn d'intervencions, el portaveu del PP –David Chatelain– va lamentar que, "els encàrrecs de gestió, com sempre, arriben tard i es fa cap a una empresa en procés de dissolució. Falta rapidesa i voluntat política per liderar. Aquest encàrrec arriba tard, però no votarem en contra sinó abstenció. Cal accelerar la dissolució d'Ingesòl, no perllongar l'agonia i saber quin serà el model de gestió municipal".

Juan Carlos Romera (Cs): "Reiterem la necessitat de presentar un pla de dissolució i reabsorció de l'empresa"

En una línia similar es va expressar el regidor de Cs –Juan Carlos Romera–. Va manifestar: "sembla que avui ens persegueix Ingesòl. No votarem a favor perquè reiterem la necessitat de presentar un pla de dissolució i reabsorció de l'empresa; però tampoc votarem en contra perquè cal continuar donant el servei. És urgent saber cap a on anem i per això necessitem lideratge i decisió política". El grup de Cs es va abstenir en aquest punt.

Josep M. Vallès (PSC): "Es tracta d'un encàrrec de gestió de risc, amb un volum de diners important"

El PSC va votar a favor del punt, malgrat que el seu portaveu –Josep M. Vallès– va comentar que "es tracta d'un encàrrec de gestió de risc, amb un volum de diners important. Volem que es dugui a terme la solució final per aquesta empresa". Vallès també va recordar que la Generalitat només ha pagat 500.000 euros del deute que tenia amb l'Ajuntament per les subvencions de les llars d'infants i que queden 600.000 euros més que "sembla que els estiguem perdonant".

Alejandro Garcia: "El deute de la Generalitat es tornarà en un termini de 10 anys"

El regidor d'Ensenyament –Alejandro Garcia– va explicar que "el deute de la Generalitat es va iniciar el curs 2012-2013 i mentre la Generalitat no va fer la seva aportació, part de la subvenció va ser assumida per la Diputació. El deute de la Generalitat es tornarà en un termini de 10 anys i hem de dir que hem recuperat l'aportació sencera des del curs passat, de 1.200 euros; als 1.600 euros per alumne que es tindrà a partir del curs vinent".

Tots els grups i els dos regidors no adscrits es van abstenir en aquest punt, mentre que el PSC va votar a favor.

Comenta aquest article