Informació general

Empreses municipals

Es nomena el nou gerent de l'empresa municipal Aparcam, gairebé dos anys després de la dimissió de l'anterior

El ple telemàtic del 31 de maig va nomenar, finalment, el nou gerent de l’empresa municipal d’aparcaments i mobilitat Aparcam amb dedicació total de 40 hores setmanals

Per Berta Ruiz

Imatge de l'edifici de la seu d'Aparcam
Imatge de l'edifici de la seu d'Aparcam | Lluís Rovira i Barenys

El ple telemàtic del passat 31 de maig va nomenar, finalment, el nou gerent de l’empresa municipal d’aparcaments i mobilitat Aparcam amb dedicació total de 40 hores setmanals i amb un contracte de treball laboral especial d’alta direcció. El regidor de Protecció Ciutadana i Mobilitat –Lluís Abella– va ser l'encarregat de donar-ne els detalls. Segons va explicar, el 9 de desembre el Consell d'Administració d'Aparcam va aprovar les bases específiques per a la provisió d'un lloc de treball de gerent de l'empresa. Per part de la consultoria privada de selecció de personal es va fer constar que dels vuit candidats que van presentar sol·licitud, només cinc es van presentar a fer les proves. Un cop finalitzat el procés de selecció s'ha decidit nomenar Raul Vega Tienza, com a nou gerent, amb una retribució per un import íntegre/brut màxim de 45.000 euros, més 1.500 euros de retribució variable en funció del compliment d’objectius. Les funcions del nou gerent seran les determinades pels Estatuts de la societat.  

David Chatelain (PP): "Avui, gairebé dos anys després aprovem la contractació del gerent. Rapidesa, rapidesa... sembla que no"

Sobre aquest nomenament, el regidor del PP –David Chatelain– va voler fer un repàs històric del que ha passat amb aquest càrrec en els darrers anys. Segons va dir, "el 7 de novembre de 2018 es va nomenar com a gerent d'Aparcam a Luis Miguel Fernández. Aleshores vam mostrar el nostre vot d'abstenció perquè no se'ns va informar dels tràmits realitzats ni tampoc se'ns va presentar al gerent. Al ple de juliol de 2019, al torn de preguntes, vaig interpel·lar l'alcaldessa sobre els rumors de dimissió del gerent. Això va ser confirmat i es va anunciar el nomenament d'un gerent interí sense explicar com es pensava cobrir la vacant de forma definitiva. Vaig sol·licitar la convocatòria d'urgència del consell d'administració d'Aparcam, el 30 d'agost de 2019, i vaig denunciar que ens trobàvem davant d'un cas flagrant de manca de transparència".

Segons va seguir explicant Chatelain, "el setembre de 2020, el govern ens va explicar que, per millorar el funcionament de les empreses municipals, es duria a terme una reestructuració que, a dia d'avui encara segueix pendent. El passat 22 d'abril vam insistir en una major transparència per a la contractació del càrrec. Avui, gairebé dos anys després aprovem la contractació del gerent. Rapidesa, rapidesa... sembla que no. Anuncien moltes coses, però els retards segueixen. En aquesta ocasió, al consell d'administració se'ns va explicar com havia anat el procés de selecció i, aquesta vegada sí, se'ns va presentar el nou gerent. Analitzat el seu perfil, votarem a favor i li donarem un vot de confiança, desitjant-li molts encerts".

Josep M. Vallès (PSC): "Ens felicitem de tenir un gerent amb capacitat i esperem que sigui pel bon funcionament de l'empresa"

Per part del PSC, Josep M. Vallès es va congratular del nomenament i va comentar que, "hem vist l'expedient i creiem que s'ha fet un bon procés de selecció. Ens felicitem de tenir un gerent amb capacitat i esperem que sigui pel bon funcionament de l'empresa".

Per cloure el debat, el regidor Lluís Abella va afegir que, "és important tenir un gerent al capdavant de l'empresa; li volem desitjar molta sort i encerts. És una persona amb moltes ganes de tirar endavant l'empresa; s'ha fet un bon procés de selecció". El punt va ser aprovat per unanimitat de tots els grups.

Comenta aquest article