Societat

Pubillatge

Camí Cruz i Diego Alejandro Rivera, Pubilla i Hereu de Cambrils 2021

La sala d'actes del Casal Municipal de la Gent Gran va acollir, ahir al migdia, l'acte d'elecció de les Pubilles i Hereus de Cambrils 2021 organitzat pel Departament de Festes

Per Berta Ruiz

Foto de grup de totes les pubilles, damisel·les i hereus escollits ahir al migdia al Casal Municipal de la Gent Gran
Foto de grup de totes les pubilles, damisel·les i hereus escollits ahir al migdia al Casal Municipal de la Gent Gran | Berta Ruiz

La sala d'actes del Casal Municipal de la Gent Gran va acollir, ahir al migdia, l'acte d'elecció de les Pubilles i Hereus de Cambrils 2021. D'entre les quatre candidats a Pubilla de Cambrils, Camí Cruz Caballé va ser escollida com la Pubilla de Cambrils 2021; mentre que Diego Alejandro Rivera va ser escollit l'Hereu de Cambrils al ser l'únic candidat presentat. Les damisel·les són Alba Queralt, Paola Ramirez i Xènia Rodrigo (presentada pel Ball de Diables Cagarrieres). En l'apartat infantil, s'hi van presentar sis candidates i dos candidats. En la categoria infantil, Dèlia Luna Córdoba es va proclamar com a Pubilla i Pol Miró, com a Hereu. Les Damisel·les infantils són Aina Moya, Ariadna Isabella Rofes, Íngrid Higueras, Núria Busquets i Arlet Franch, i el Fadrí infantil és Arnau Higueras.  

El d'ahir va ser un acte amb control d'aforament limitat i amb les mesures sanitàries pertinents. Cada any, aquesta elecció s'emmarcava dins del Pregó de la Fira però, enguany, malgrat no haver pogut organitzar la Fira Multisectorial –per motius sanitaris de la covid-19– sí s'ha volgut mantenir aquest acte tan tradicional organitzat pel Departament de Festes de l'Ajuntament de Cambrils. De fet, l'any passat ja no es va poder celebrar l'acte d'elecció i les Pubilles i Hereus de 2019 han hagut d'allargar el seu pubillatge fins ara.

55 anys de pubillatge a Cambrils

A l'inici de l'acte, l'alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza– va tenir unes paraules d'agraïment per a tots aquells pares i mares que incentiven que la canalla es presenti a l'elecció del pubillatge. "Aquest és un acte molt nostre. Les tradicions són elements culturals que reafirmen el nostre sentiment de pertinença al nostre país, a la nostra llengua i i la nostra cultura i actes tan arrelats com l'elecció de les pubilles formen part de la nostra tradició. Enguany, celebrem el 55 anys de pubillatge a Cambrils; gràcies a tots aquells que han representat el nostre municipi al llarg de tots aquest anys. Avui continuem fent història d'aquesta tradició i dels valors que porta associats". Per la seva part, la regidora de Cultura i Festes –Cinta Ballesté– es va mostrar molt emocionada ja que, el d'ahir, era el seu primer acte d'elecció del pubillatge com a regidora de Cultura i Festes. "És un plaer tirar endavant aquest tipus d'actes culturals. Al poc de començar el meu càrrec de regidora, vaig tenir l'honor i el plaer d'acompanyar les pubilles, hereu i damisel·les a l'acte de proclamació de Pubilla i Hereu de Catalunya, a Solsona. Allí vaig comprovar com el nostre pubillatge va representar Cambrils amb tot el seu honor".

Finalment, el torn de parlaments el va cloure el president de Foment de les Tradicions Catalanes –Xavier Solé– qui va recordar que feia dos anys estàvem en la mateixa sala fent la proclamació de pubilles i hereus, però sobtadament, "la covid-19 ens va tallar tota la festa i ens va confinar a casa". Va agrair la participació a les pubilles i hereus sortints i va encoratjar els nous a fer-ho amb tot l'honor i la força que pertoca". També es va comptar amb la presència de la Pubilla de Tarragona 2019-2020 i la Damisel·la de Bot 2020.  

El Pubillatge que acaba la seva representació

A l'acte d'ahir, la fins ara Pubilla Paula Torné; l'Hereu Jofre Salsench i la damisel·la Núria Martínez van tenir unes paraules d'agraïment i de record d'aquest període com a representants del pubillatge cambrilenc. La representació infantil –Arlet Franch Segura (pubilla infantil), Liam Xing Garcia Muñoz (hereu infantil), Irene Gómez Pasarrius, Íngrid Higueras Piñol, Llura Peralbo Fortuny i Noa Ruiz Rodríguez (damisel·les infantils) i Pol Miró Piñol (fadrinet)– també van lliurar les seves bandes i faixes als nous representants.

Comenta aquest article

Galeries relacionades