Societat

Formació

Sergi Sabaté guanya el concurs gastronòmic del Pla de Transició al Treball

Ibrahim Bah i Laura Gil van aconseguir el segon i tercer premi d’aquesta sisena edició

Per Redacció

Imatge dels guanyadors del concurs gastronòmic del PTT que es va celebrar el passat divendres a l'Escola d'Hoteleria i Turisme
Imatge dels guanyadors del concurs gastronòmic del PTT que es va celebrar el passat divendres a l'Escola d'Hoteleria i Turisme | Cedida

Sergi Sabaté del Pla de Transició al Treball (PTT) de Cambrils, Ibrahim Bah de Reus i Laura Gil de Tarragona van aconseguir el primer, segon i tercer premi respecticament de la 6a edició del concurs gastronòmic PFI, que es va celebrar el passat divendres, amb el patrocini de DUALIZA. El concurs s’emmarca en el projecte integrat dels tres perfils professionals que s’imparteixen a les instal·lacions de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils: Auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració, Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic i auxiliar de vivers i jardins.  

El projecte és una activitat que l’alumnat ha preparat amb els tutors i tutores, professorat tècnic i persones expertes  de les tres especialitats. L’objectiu és que l’alumnat posi en pràctica els coneixements, destreses i competències professionals que han estat treballant des de l’inici de curs. La sisena edició del concurs, que es va dur a terme a les instal·lacions de l’Escola d’Hoteleria, va comptar amb la participació de cinc alumnes d’altres PTT de Catalunya (Reus, Tarragona, Molins de Rei, Mancomunitat Alt Penedès i Cambrils) que es van seleccionar entre les sol·licituds rebudes després de publicar les bases del concurs el mes de febrer.  

Elaboració de dues receptes culinàries

Els participants van disposar de dues hores per fer l’elaboració de dues receptes culinàries que van tenir com a protagonista el bacallà: bunyols de bacallà i arròs de bacallà. Posteriorment, les van presentar al jurat, format pel regidor d’Educació i Polítiques Actives d’Ocupació de l’Ajuntament de Cambrils, Alejandro Garcia; el subdirector General de Programes i Projectes, Jose Antonio Andrés Villena; el coordinador territorial de Dualiza, Ricard Guillem Guillem, La coordinadora territorial d’ensenyaments professionals, Rosa Carbonell, el director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, Jordi Jardí Serres, i la representant de la Ganiveteria Pérez, Estel Bové Pàmies.  

També es va comptar amb un jurat intern representat per professionals del món de la restauració: el xef del centre de convencions Bussines & Events Port Aventura World, Regino Arenas, i el cap de cuina del Centre Assistencial Villablanca, Pablo Ruiz, que van estar valorant la tècnica culinària dels concursants durant l’elaboració dels plats.  

Sergi Sabaté del PTT Cambrils obté el primer premi

El guanyador del concurs va ser Sergi Sabaté del PTT de Cambrils, que va obtenir com a primer premi un Smartbox restaurant Guia Michelin per a dues persones i una tauleta digital cedida pel  Departament d’Educació i Polítiques Actives d’Ocupació de l’Ajuntament de Cambrils. El segon classificat va ser Ibrahim Bah, del PTT de Reus, que va rebre un maletí d’eines cedit per la Ganiveteria Pérez, i una tauleta digital gentilesa del  Departament d’Educació i Polítiques Actives d’Ocupació de l’Ajuntament de Cambrils. La tercera posició va ser per Laura Gil del PTT de Tarragona que es va emportar també una tauleta digital gentilesa del Departament d’Educació i Polítiques Actives d’Ocupació de l’Ajuntament de Cambrils.  

Totes les persones participants van rebre uns obsequis realitzats per l’alumnat del PTT de Reus, de Tarragona i de Cambrils. L’acte va finalitzar amb un refrigeri elaborat i servit per l’alumnat del PTT de Cambrils d'Auxiliar d'hoteleria: cuina i serveis de restauració. 

Diferents imatges del concurs gastronòmic del PTT

 

Comenta aquest article