Cultura

Concert

La Coral Shalom de Lleida actua a la Cripta de l’Ermita

El conjunt coral dirigit per Robert Faltus va presentar, en aquest concert emmarcat dins del Cicle de Primavera, un programa format per música contemporània, grans èxits dels Beatles i cançons d’autor en català.

Per Andreu Dalmau

La coral Shalom va actuar ahir al vespre a La Cripta de l'Ermita
La coral Shalom va actuar ahir al vespre a La Cripta de l'Ermita | Andreu Dalmau

Ahir dissabte a la tarda va continuar el Cicle de Primavera de La Cripta de l’Ermita amb l’actuació de la Coral Shalom de Lleida. Aquesta formació té com a principal objectiu apropar la música al carrer i donar l’oportunitat a diferents intèrprets de tenir un escenari on difondre la seva música. Una de les seves principals iniciatives és l’organització del Festival Internacional Musiquem Lleida que enguany arriba a la 16a edició, però també ha tingut recorregut internacional ja que ha actuat a diferents països europeus com França, Bèlgica i Holanda.

En aquesta ocasió, l’agrupació dirigida per Robert Faltus va presentar a La Cripta un programa confeccionat durant el confinament on hi havia música coral contemporània, grans èxits de la mítica banda The Beatles i cançons de cantautors catalans. La primera cançó va ser la sardana “Molt lluny d’aquí”, una peça que ens traslladava a la Lleida d’on prové la coral, i després, el concert va continuar amb obres de compositors eslovacs, nacionalitat que comparteixen amb el director Robert Faltus.

Després del bloc d’obres contemporànies, el director va disculpar-se i va demanar al públic fer una petita pausa improvisada per tal que els cantants poguessin recuperar l’alè. “Això de cantar amb les mascaretes és el que té...”, va justificar-se Robert Faltus. Al tornar de la mitja part, la coral va interpretar les conegudes cançons dels Beatles “All you need is Love”, “Yeasterday” i “Hey Jude”. En aquesta última els músics van comptar amb la col·laboració del públic que els va acompanyar amb aplaudiments tot seguint el ritme de la cançó. A l’última part del concert la coral va cantar tres “cançons reivindicatives” tal com les va presentar el director: la “Cançó de les mans” de Raimon, “Cantares” de Joan Manel Serrat i “La gallineta” de Lluís Llach.

Abans d’acabar el concert, l’organització de la Coral Verge del Camí va regalar com a obsequi a la Coral Shalom un parell de discs enregistrats per ells i van agrair la seva presència a Cambrils. Aquest intercanvi de corals es completarà al més d’octubre quan la coral cambrilenca anirà a Lleida per fer una actuació a l’Auditori Enric Granados.

La propera cita a La Cripta de l’Ermita és el concert de Northern Cellos, el diumenge 6 de juny. Les entrades costen 10€ i es poden adquirir a entradium.com.

 

Comenta aquest article