Ciclisme

El ciclista cambrilenc Edgar Curto, tercer classificat al Campionat de Galícia

Curto va quedar segon de la categoria sub-23 en una cursa en el que un grup de sis corredors va poder culminar una escapada que els va portar a la meta amb 40 segons de diferència respecte al grup perseguidor

Edgar Curto, al podi del Campionat de Galícia de ciclisme
Edgar Curto, al podi del Campionat de Galícia de ciclisme | Cedida

El ciclista cambrilenc Edgar Curto va aconseguir la tercera posició en el Campionat ciclista de Galícia, que es va disputar aquest passat dilluns 17 de maig amb sortida i arribada a Vigo. Curto, a més va quedar segon de la categoria sub-23.

En aquesta prova ciclista hi van participar els 25 equips més forts de l'estat espanyol amb un total de 186 corredors de les categories elit i sub-23 que van haver de superar un recorregut exigent de 180 km i que travessava tres ports molt durs. En el decurs de la prova van sovintejar els atacs de diferents corredors però va ser a l'últim port on es va decidir la cursa degut a la duresa de l'ascensió de 10 km en un tram de 4 km d'entre el 16 i el 18 % de desnivell. Un cop coronat aquest port es va formar un grupet de 6 corredors que van iniciar junts el descens. Aquesta escapada es va mantenir fins el final ja que els sis corredors es van posar d'acord en anar fent relleus de manera que van anar augmentant la distància dels grups perseguidors. Al creuar la línia de meta, Edgar Curto ho va fer en el tercer lloc i els sis corredors escapats van treure 40 segons al primer grup perseguidor.