Informació general

Platges

Les platges cambrilenques es posen a punt amb més mobiliari, senyalització i neteja

Recentment s'ha fet l'adjudicació del servei d'abalisament marítim i a partir del proper mes de juny es posarà en marxa el servei de salvament i socorrisme

Per Berta Ruiz

Imatge de la platja de l'Horta de Santa Maria
Imatge de la platja de l'Horta de Santa Maria | Berta Ruiz

A poques setmanes perquè arribi l'estiu, l'Ajuntament de Cambrils segueix treballant en la posada a punt de les platges i del litoral cambrilenc de cara a la propera temporada de bany. Aquesta posta a punt consisteix en la neteja i condicionament de les platges, però també en d'altres aspectes com la instal·lació de mobiliari de platja -dutxes, renta-peus, papereres o senyalització– però també en tot el que fa referència al servei de salvament i socorrisme i el servei d'abalisament marítim, tal com ha explicat el regidor de Serveis i Medi Ambient –Lluís Abella– a revistacambrils.cat.

Pel que fa a la instal·lació del mobiliari de platges, recordem que el Departament de Serveis de l'Ajuntament farà una inversió d'uns 68.000 euros, tal com informava revistacambrils.cat el passat mes de març. A petició dels propis socorristes s'instal·laran més pals senyalitzadors per posar-hi les banderes que indiquen l'estat del mar i es faran adequacions a les torres de vigilància per tenir una millor visió de les platges. També s'incorporaran nous rentapeus, passarel·les per facilitar l'accés de les persones amb mobilitat; s'instal·laran més papereres i se senyalitzaran aquells punts on hi ha sortides de pluvials a les platges –a petició de l'ACA–. Pel que fa als lavabos instal·lats a les platges, Lluís Abella ha explicat que es reforçaran les freqüències de neteja.

El servei de salvament i socorrisme, a partir de juny

El servei de salvament i socorrisme –a càrrec de l'empresa Altesport– es posarà en marxa el 15 de juny. Tal com es va fixar l'any passat, primer es comptarà amb una quinzena d'efectius i, posteriorment, a principis de juliol ja es comptarà amb tota la plantilla al complert que serà de 29 socorristes. El servei, que estarà operatiu fins el 30 de setembre, es distribuirà en els 18 punts de vigilància fixats l'any passat, amb un horari que va des de les 10 hores del matí fins les 19h de la tarda. Els centres de coordinació d'aquest servei de Salvament i Socorrisme estaran ubicats a les platges de la Llosa, Prat d’En Forés-Regueral, el Cavet i Vilafortuny i també serveixen de punts d’atenció a les persones usuàries i per recollir els cendrers de platja i les polseres identificatives per als infants.

S'adjudica el servei d'abalisament marítim

D'altra banda, aquest mes de maig, s'ha fet l'adjudicació del servei d'abalisament marítim de les platges de Cambrils amb un pressupost de 54.604 euros; així com el servei d'inspecció de l'estat de les fanerògames marines en relació amb les instal·lacions de les zones de bany –per un import de 4.787 euros–. L'objectiu, segons ha comentat Abella, es tenir les platges abalisades a principis del mes de juny.

Comenta aquest article