Informació general

Joventut

Trobada dels Agents de Salut a l'Ateneu Juvenil per compartir experiències

Per Redacció

Imatge de la trobada dels Agents de Salut, ahir a l'Ateneu Juvenil
Imatge de la trobada dels Agents de Salut, ahir a l'Ateneu Juvenil | Cedida

Després de dur a terme la tercera edició del projecte Agents de Salut en format virtual, els i les joves participants van es van poder trobar presencialment, ahir a l’Ateneu Juvenil, per intercanviar experiències. En aquesta jornada hi va assistir Joana Abella, infermera del CAP, que lidera el projecte i el servei "Punt de Salut". A més, la sessió va tenir com a convidat especial Pere Mateo, infermer expert en salut mental del CSM de Reus, per tractar el tema més votat per les persones participants: la salut mental. A la trobada s’hi van convocar Agents de Salut de les  tres edicions, per tal de fer un retrobament, compartir vivències, dubtes i preguntes, tenint en compte les mesures de seguretat que estableix el PROCICAT.  

Els àmbits, que s’han anat ampliant al llarg de les edicions i a petició dels mateixos Agents de Salut, són els següents:  sexualitat, afectivitat i gènere, la violència de gènere i les violències sexuals, ús i abús de les pantalles i XXSS, prevenció de consum de tòxics, salut mental, assetjament entre iguals i primers auxilis.  Per primera vegada des que es va iniciar el projecte, i a causa de la pandèmia de la covid-19, aquesta tercera edició s’ha fet en  ormat virtual, amb continguts diversos a l’apartat privat d’Agents de Salut que s’ha habilitat a la web de www.joventutcambrils.cat.  

El projecte Agents de Salut és una iniciativa del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils que forma part de l’àmbit de salut del Pla Municipal de Joventut de Cambrils 2017-2020 prorrogat aquest 2021. A banda dels Agents de Salut, l’àmbit de salut jove d’aquest Pla contempla altres accions i serveis com ara el Punt de Salut Jove a l’Ateneu, la formació en educació emocional d’Endolla’t i Akadèmia, altres formacions especialitzades i el Punt Sexe Sentit.  

La regidora de Joventut, Natàlia Pleguezuelos, ha explicat que l’objectiu de crear la figura de l’Agent de Salut és  formar joves en matèries claus de l’àmbit de la salut, perquè es puguin convertir en referents en el seu grup d’iguals. D’aquesta manera, es facilita l’accés dels joves tant a material necessari (preservatius), com facilitadors d’informació clau (cursos, xerrades, tallers) com a la derivació a professionals de l’àmbit de la salut, si s’escau.  

Comenta aquest article