Informació general

Donació de sang

Un total de 1.362 pacients es podran beneficiar de la sang i del plasma recollits en la darrera Marató de donació de sang a Cambrils

Per Berta Ruiz

Cambrils va acollir una Marató de donació de sang, el passat dijous i divendres
Cambrils va acollir una Marató de donació de sang, el passat dijous i divendres | Cedida (Banc de Sang i Texits)

La galeria coberta de tir amb arc va acollir, el passat dijous i divendres, la Marató de donació de sang a Cambrils, organitzada pel Banc de Sang i Teixits de Tarragona. Enguany, sota el lema "Donar sang és una altra pel·lícula, la campanya es va dividir en dues jornades per adaptar-se a les mesures de seguretat contra la covid-19. També, per primera vegada, la galeria de tir amb arc acollia aquest tipus d'acte. Durant les dues jornades de donació, segons dades facilitades pel Banc de Sang i Teixits, hi van participar un total de 536 donants. D'aquests, 496 van donar sang i plasma i 12 persones van donar moll d'os i es van inscriure al Registre Mundial de Moll d'Os. A banda, hi va haver una quarantena d'oferiments, és a dir, persones que van voler donar sang però per diferents motius no ho van poder fer.

25 persones donen sang per primera vegada

Malgrat la situació sanitària per la covid-19 i el canvi d'ubicació –que va causar la confusió d'algunes persones assistents– des del Banc de Sang i Teixits de Tarragona han fet una valoració molt positiva d'aquesta darrera campanya a Cambrils. De la sang i del plasma recollits se'n podran beneficiar 1.362 pacients. També cal destacar que de tots els donants que hi van acudir, un total de 25 ho van fer per primera vegada i aquesta és una dada molt positiva.

Comenta aquest article