Cultura

Música

L'Oncle's Band presenta a La Cripta el projecte «Lletra i música»

Ahir diumenge va continuar el Cicle de Primavera de la Cripta de l’Ermita amb un concert organitzat per La Teca Teatre. El programa presentat per aquesta entitat estava format per cançons d’estils molt diferents

Per Andreu Dalmau

L'Oncle's Band va actuar ahir al vespre a La Cripta de l'Ermita
L'Oncle's Band va actuar ahir al vespre a La Cripta de l'Ermita | Andreu Dalmau

Ahir diumenge va tornar l’activitat a La Cripta amb el concert de l’Oncle’s Band, organitzat per la Teca Teatre. Més que un concert podríem dir que es va tractar d’un espectacle musical on la comèdia va ser l’ingredient principal.
L’objectiu del projecte “Lletra i música”, tal com va explicar Montse Parra a l’inici de l’espectacle, és incitar a la lectura vinculant-la amb cançons que han marcat la vida de moltes persones. Dins de l’extens programa que va presentar l’Oncle’s Band  a la Cripta s'hi podien trobar gèneres de tots els colors: blues, boleros, bossa nova, txa-txa-txa, twist...

L’espectacle va ser conduït per Montse Parra que va anar presentant cada una de les cançons fent una detallada explicació dels seus orígens. “Al principi del projecte, l’objectiu era trobar una canó que hagués nascut el mateix any de nosaltres”, va explicar la presentadora, “però hem acabat afegint cançons molt diferents per completar el programa.” El show va tenir tota l’estona un toc d’humor amb els acudits que els músics feien per presentar les cançons.
A més de vincular algunes de les cançons amb els diferents músics de la banda, també es va vincular cada cançó amb un llibre amb el que té alguna cosa en comú, d’aquí el nom del projecte “Lletra i música”. Per exemple, amb la cançó “Georgia on my mind” es va recomanar el llibre “Allò que el vent s’endugué” o amb la cançó “Oye cómo va” es va recomanar la novel·la “El cha cha cha del diluvio”.

La formació integrada per un teclat, una trompeta, un baix, una bateria, una guitarra i veu va ser completada en un parell de cançons per altres músics. Per interpretar “Sabor a mi” va pujar a l’escenari un guitarrista més i en altres cançons l’Oncle’s Band va comptar amb la col·laboració de les germanes Costa, una al violí i l’altra a l’ukulele. Pilar Palomo hi va posar la veu, acompanyada d'Albert Piqué a la guitarra i veu; Pep Pellicer als teclats i veu; Jordi Benaiges al baix; Marc Seguí a la trompeta i Dani Morell a la bateria.

La propera cita a La Cripta de l’Ermita és el concert de la Coral Shalom, el proper dissabte 22 de maig. Les entrades costen 7€ i es poden adquirir a entradium.com.

 

Comenta aquest article